That’s Good Money op YouTube

Het klinkt misschien onmogelijk maar toch kan de Amerikaanse George van het YouTube-kanaal That’s Good Money het voor elkaar krijgen: de beste man doet namelijk 50 pull-ups binnen vijf minuten. George is actief in de calisthenics. Dit is een vorm van krachttraining waarbij oefeningen worden gedaan die vooral kracht en energie vragen van de grote spiergroepen.

Het is bij calisthenics juist het idee dat er minimale apparatuur wordt gebruikt: het eigen lichaamsgewicht staat centraal. Denk bijvoorbeeld aan het turnen of freerunning waarbij de sporter volledig afhankelijk is van het eigen lichaamsgewicht om kracht uit te voeren. Je kunt je misschien wel voorstellen dat je ontzettend sterk kunt worden door calisthenics. George voert op zijn kanaal verschillende challenges uit met zijn mede beoefenaars maar laat ook work-outs en andere competities zien.

Check bijvoorbeeld deze thuis work-out:

 

George doet 50 pull-ups en 100 push-ups binnen vijf minuten

Zoals al even kort werd aangekaart lijkt George een bijna onmogelijke prestatie neer te zetten. De beste man doet namelijk 50 pull-ups binnen vijf minuten! En dat is enorm uitzonderlijk, aangezien één pull-up al ontzettend veel kracht en energie vraagt. Een pull-up is een oefening waarbij je jezelf omhoog trekt aan een stang. Het is de bedoeling dat je met je hoofd boven de stang uitkomt en je jezelf weer langzaam naar beneden laat gaan zonder de stang los te laten. Als je zelf wel eens een pull-up hebt gedaan of hebt geprobeerd dan kun je je misschien helemaal niet voorstellen dat iemand in staat is er 50 te doen, en al helemaal niet binnen vijf minuten. Net als je denkt dat het niet gekker kan, kan George ook nog eens 100 push-ups doen binnen vijf minuten. Kijk maar hoe George dit voor elkaar krijgt:

 

Eén ding is zeker: wij gaan dit nooit evenaren. Maar ruik jij wel een challenge en word jij misschien wel de volgende Nederlandse George! Weet je nou niet waar je moet beginnen Met deze 10 tips zullen jouw pull-ups beter dan ooit zijn.