Stem je baard af op je gezichtsvorm

Mocht je nu denken dat je na het besluit om je baard te laten staan verlost bent van de zorgen, vergeet het maar. Een mooie, perfecte baard is een kwestie van goed en regelmatig onderhouden. Je zal je baard regelmatig moeten knippen, bijwerken en verzorgen en ook dat kost tijd en geduld. Het goede nieuws is dat de baard voor een rond gezicht relatief eenvoudig te onderhouden is. Met de onderstaande tips kan het eigenlijk niet mis gaan.

 

Hoe herken je een ronde gezichtsvorm?

Het is goed te weten welke gezichtsvorm jij hebt. Bij een rond gezicht gaat het vaak om de jukbeenderen. Deze zijn vaak groter dan het voorhoofd en de kaaklijn, bovendien is de hoek van de kaak vaak  zacht en veel minder gedefinieerd. Met deze kennis in het achterhoofd maak je het jezelf eigenlijk alleen maar makkelijk. Goed bezig dus!

Welke baard past goed bij een rond gezicht?

De belangrijkste tip: een ronde gezichtsvorm is gebaat bij een driehoekige stijl. Je doet jezelf dus een groot plezier door te kiezen voor een baard die korter is op de wangen en langer naar de kin toe. Hierdoor zorg je eigenlijk automatisch voor een belangrijk visueel effect:  het oogt namelijk een stuk charmanter.

Dat geldt in feite ook voor de sik, het stukje haar op je kin. Net als bij de stoppels op je wangen. Door deze kort te houden verleg je de aandacht naar de kin waardoor je de perfecte look creëert. Het is daarmee een prima baardstijl die zelfs zorgt voor een intelligente uitstraling. Heb je een belangrijke meeting, dan is dit baardtype ideaal om een nadenkende pose aan te nemen en zo met je lichaamshouding een kritische en verstandige houding te accentueren. Punten scoren was nog nooit zo eenvoudig.