Welke horloges draagt Michael van Gerwen?

Je kunt onderhand beter vragen welke titel ‘Mighty Mike’ niet heeft gewonnen. De in Boxtel geboren Van Gerwen zou daardoor beschikken over een vermogen van méér dan 7 miljoen euro. Niet alleen zijn prachtige villa is de hele vette kers op de taart van de imposante loopbaan van ‘MvG’ – óók stijlvolle horloges mogen niet ontbreken. En dat hij kosten nog moeite spaart, bewijzen deze drie horloges van Van Gerwen.

Breitling Chronomat B01 42 (7.900 euro)

Met een huidige vanafprijs die net geen achtduizend euro aantikt (€7.900), is deze Chronomat niet eens het duurste model in de collectie van de bekende darter. En dan betreft dit nog het ‘instapmodel’. De achttien karaats variant in rood goud kost namelijk ongeveer vijf keer zoveel op de website van producent Breitling (€38.000)

Rolex Deepsea (13.500 euro)

Een Rolex mag uiteraard niet ontbreken in de collectie van een self made millionaire. De Rolex Deepsea – zoals de naam doet vermoeden – is zo degelijk dat die waterdicht blijft tot een diepte van 3,900 meter. Of je dat ooit nodig hebt? Zeker niet. Maar het brengt het prijskaartje van 13.500 euro in perspectief. Het horloge is bijvoorbeeld gemaakt van ‘oesterstaal’ – een speciale, tegen corrosie gewapende, legering die Rolex zelf samenstelde. Het metaal behoort tot de 904L familie waar je legeringen in terugvindt die gebruikt worden in de ruimtevaart. 

Hublot Big Bang (20.000 euro)

Ons vlaggenschip, aldus de Zwitserse en gerenommeerde horlogemaker Hublot. Een van de goedkoopste modellen van de Hublot Big Bang kost al gauw nieuw 12.800 euro. Het horloge dat Michael van Gerwen bezit zou ongeveer 20.000 euro hebben gekost. 

Het valt nog reuze mee in vergelijking met wat bijvoorbeeld topverdediger Virgil van Dijk om zijn pols heeft. En toch heeft MvG niets te klagen vooralsnog. Al helemaal niet als je kijkt naar wat voor een prachtige villa hij heeft laten bouwen.