De man die volgens ‘Salary Sport’ jaarlijks 14,8 miljoen euro op zijn rekening laat bijschrijven – die draait voor zo een uitgave zijn hand niet om zogezegd. Virgil van Dijk zou met weekloon van €287.000 iedere week gemakkelijk zo een duur polshorloge kunnen kopen.

Virgil van Dijk rockt luxe horloge van een historisch merk

Audemars Piguet staat hoog aangeschreven als het op Zwitserse klokwerken-degelijkheid aankomt. Het in 1875 opgerichte merk te Le Brassus, Zwitserland, produceert jaarlijks 40 duizend modellen (2018) en is zelfs na al die jaren nog overzien door de Audemars-familie. Prestaties waar om het merk bekendstaat: het maken van zowat de dunste horlogehuizen ter wereld. Ook was het bedrijf de eerste horlogemaker die erin slaagde in 1882 om een werkende minuutwijzer in een polshorloge te implementeren.

Deze Audemars Piguet kostte bij de retailer een relatief schappelijke 70,500.00 dollar. Dit model, de Royal Oak ‘Jumbo’ extra-thin 16202OR is uitgevoerd in 18-karaats rosé goud en komt met een ‘Petite Tapisserie’ wijzers in gerookt leisteen grijs, meldt het Instagram-kanaal. Het slingergewicht is tenslotte aanzienlijk opgeleukt met 22-karaats roze goud.

Audemars Piguet horloge van Virgil straks tien keer de retail prijs waard?

Wel zo handig bij dit model: deze is voorzien van het Calibre 7121-klokwerk. Hierdoor is een batterij vervangen niet nodig, omdat het horloge door de bewegingen zelf voldoende energie genereert.

Nu kost een ‘gewoner’ exemplaar geen fortuin als je op zoek gaat naar dit Royal Oak ‘Jumbo’ extra-thin 16202OR-model. Maar in het geval van Virgil van Dijks polshorloge? De marktwaarde van dit model zou inmiddels een dikke 550,000.00 dollar bedragen.