Maak kennis met Rik van de Westelaken

Rik van de Westelaken kennen we natuurlijk als de presentator van Wie is de Mol?, maar achter hem schuilt natuurlijk nog veel meer dan dat. Hij heeft namelijk al een jarenlange carrière achter de rug en zit namelijk al meer dan 30 jaar in het vak.

 

Zijn carrière begon al op 16-jarige leeftijd bij omroep Kersenland, dit werd later Skyline TV, in Uden. Na nog en tussenstop bij de lokale omroep van Amsterdam AT5, stapte hij over naar de NOS. Hier begon hij op de nieuwsredactie als redacteur en later werd hij een vast gezicht van het NOS Journaal.

In 2015 deed Van de Westelaken zelf mee aan het 15e seizoen van Wie is de Mol?. Hij werd de winnaar na het ontmaskeren van de Mol. In 2018 werd bekend dat hij het stokje als presentator van het bekende programma zou gaan overnemen van Art Rooijakkers. Verder heeft hij Peking Express en EenVandaag gepresenteerd.

Zijn appartement in Amsterdam

We zijn allemaal vast wel benieuwd geworden hoe Van de Westelaken nou eigenlijk woont. Hij woont in een appartement in Amsterdam, samen met zijn vriend Felix. Maar ze wonen zeker niet in zomaar een appartement, het ontwerp van deze woning heeft meerdere internationale prijzen gewonnen. We kunnen ook zeggen dat het ontwerp er ook heel erg mooi uit ziet.

De woning beschikt over hoge ramen, een ruime woonkeuken, een dakterras en een gigantisch uitzicht op de haven. De woning heeft een woonoppervlakte van maar liefst 196 vierkante meter met vijf kamers waaronder drie slaapkamers en twee badkamers. Dit alles is verdeeld over twee verschillende woonlagen. De ruime woonkeuken is voorzien van alle inbouwapparatuur die je nodig hebt en hij bevindt zich in het midden van de woning.

Verder is de woning vanaf de binnenkant op een aparte, maar zeer stijlvolle manier ingedeeld. Zo is de woning in twee verdiepingen opgedeeld, door middel van een loft. Op de onderstaande foto is dit een stuk beter te zien.

woning-wie-is-de-mol-presentator-rik-van-de-westelaken
Bron: BekendeBuren

Parkeren is Amsterdam is echt verschrikkelijk, maar daar hoeven Rik en Felix zich niet druk over te maken. Zij hebben namelijk beschikking over een eigen parkeerplaats.

Maar wat mag deze parel dan kosten? Je kunt je voorstellen een hele hoop, want we praten natuurlijk over een ruim appartement in Amsterdam. In de hoofdstad betaal je gewoon de hoofdprijs, zo simpel is het. Voor dit appartement heeft Rik een bedrag van 935 duizend euro neergelegd. Het is een flinke smak met geld, maar de vraagprijs was eigenlijk een halve ton hoger dan wat hij betaalde, namelijk 985 duizend euro.

woning-wie-is-de-mol-presentator-rik-van-de-westelaken
Bron: BekendeBuren

Meer foto’s van de woning vind je op de site van BekendeBuren.

Rik van de Westelaken werkt natuurlijk hard voor zijn geld, of heeft hij het appartement gekocht van het geld dat de deelnemers van Wie is de Mol? als boete betalen als ze details verklappen?