De pizza bitterballen van Dr. Oetker

Genoeg van altijd weer hetzelfde bij de borrel? Niet getreurd, want Dr. Oetker is met iets nieuws gekomen. We kennen Dr. Oetker natuurlijk onder andere van de heerlijke diepvriespizza’s die je bij de supermarkt kunt kopen, zoals de Big American en Ristorante pizza’s. Voor wie liever een snelle hap heeft in plaats van een hele pizza zijn er al de mini-pizza’s en pizza baguettes, maar nu heeft Dr. Oetker echt de ideale snack. Ze verkopen nu namelijk pizza bitterballen.

 

Er zijn twee soorten, margherita en salami, net zoals de twee meest traditionele pizza’s. De margherita bitterballen hebben een vulling van tomaat, Italiaanse kruiden en ‘cheese strings’. De salami bitterballen zijn in principe hetzelfde, met de toevoeging van stukjes salami. Allemaal in een heerlijk krokant jasje dat niet van een normale bitterbal te onderscheiden is. Ideaal om iemand mee te verrassen.

Voor in de Airfryer of oven

Je kunt deze bitterballen dus gewoon in de Airfryer of oven doen. In de oven bak je ze op 220°C op een bakplaat met bakpapier. Dat duurt ongeveer 11 minuten met een heteluchtoven en 12 minuten met een elektrische oven. In de Airfryer kunnen ze op 200°C voor ongeveer 8 minuten.

In beide gevallen moet je opletten dat ze niet tegen elkaar liggen, omdat ze anders kunnen versmelten. Er wordt aangeraden om ze na het bakken ook nog even 2 minuten laten rusten. Wel iets om rekening mee te houden: de bitterballen mogen niet in een normale frituurpan.

Waar haal je deze bitterballen?

Voor het geval dat je denkt dat dit een hele vroege 1 april grap is, dat is niet zo. De bitterballen zijn al bij de Albert Heijn in de vriezers te vinden bij de pizza’s en andere snacks. Een pak van 10 stuks kost €4,09

Ben je een liefhebber van snacks uit de Airfryer? Deze loempia frikandellen zijn ook zeker het proberen waard.