Altijd weer dezelfde kroket, bitterbal of simpele frikandel, dat kan nog wel eens gaan vervelen. Maar een borrel is natuurlijk niets zonder een goede snack, dus daar moet iets op verzonnen worden. Met deze loempia frikandel fusion snack kun je eens iets nieuws proberen en het is ook nog eens makkelijk te maken.

Je kunt deze snack gewoon in de airfryer bereiden. Een snack uit de airfryer is gezonder dan een frituurpan, dus dat is mooi meegenomen. Je snack druipt dan niet van het vet en je kunt er ook nog eentje extra nemen zonder je zorgen te hoeven maken over je fitnessdoelen.

Wat is fusion?

In fusion worden elementen van verschillende keukens bij elkaar gebracht. Bijvoorbeeld boerenkoolpesto of Turkse Tapas. In Nederland zijn we over het algemeen best wel fan van fusion. Onze versie van Babi Pangang is een voorbeeld, maar ook de nasi- en bamischijf zijn buitenlandse gerechten op de Nederlandse manier. De meeste Nederlandse gerechten met een Aziatisch tintje komen uit Indonesië. Hoe dan ook is de loempia frikandel weer een voorbeeld wat je kunt maken door culturen te combineren.

Hoe maak je een loempia frikandel?

Het maken van een loempia frikandel is eigenlijk heel simpel. Je hebt drie ingrediënten nodig: frikandellen, chilisaus en filodeeg (of eventueel rijstvellen). Je legt het filodeeg neer, doet er een beetje chilisaus op en rolt daarna de frikandel er in. Even voor 6 minuutjes in de airfryer op 200℃ en dan kun je lekker snacken. Het is waarschijnlijk wel het makkelijkst om een ontdooide frikandel of zelfs al gebakken frikandel te gebruiken.

Natuurlijk serveer je de loempia frikandel ook met chilisaus. Wil je graag dat je snack wel een beetje een kleurtje heeft? Met een beetje bakspray of olijfolie voor het bakken lijkt wordt je loempia frikandel mooi goudbruin.

Hoe je het filodeeg het beste kunt vouwen zie je hieronder in dit filmpje: