Het contract van de F1-coureur bij Ferrari

Formule 1-coureur Charles Leclerc wordt gezien als één van de grote talenten in de koningsklasse. Zijn grootste succes – een wereldtitel – laat echter nog op zich wachten. Dat is deels te wijten aan het feit dat het team bij een ongunstige inhaalslag was uitgekomen in de afgelopen twee jaar.

 

De motor werd namelijk illegaal verklaard na een reeks opvallend sterke resultaten in 2019. Het foefje, waarbij de sensor die de hoeveelheid brandstof uitlas verstoord werd, viel door de mand. Resultaat: een pittig vermogensverlies.

En als de aerodynamica ook tekortschiet – zoals het geval was tot voor kort, dan verlegt men extra vroeg de focus op 2022. Daarmee lijkt Charles Leclerc in 2022 eindelijk de vruchten te plukken van zijn langdurige verbintenis aan het historische Ferrari Formule 1-team. Scuderia Ferrari hit the ground running dit seizoen en daar weet de Monegask direct raad mee. Met een overwinning in Bahrein, de openingsronde van het F1-seizoen, geeft Leclerc namelijk een duidelijk signaal: Ferrari is terug.

Wat is het salaris van Charles Leclerc?

Ferrari heeft enerzijds een koopje gehad met de diensten van het talent. Leclerc is vroeg doorgestroomd uit het eigen ‘Ferrari Academy’ juniorenprogramma en reed naast Sebastian Vettel voor een schrijntje. Maar nu de successen weer binnen handbereik liggen is het de vraag hoelang het duurt totdat Leclerc bij grootverdieners van F1 behoort.

De 24-jarige coureur uit Monaco zou naar verluidt 12 miljoen dollar innen op jaarbasis bij Ferrari, melden diverse bronnen. Dit staat los van eventuele sponsordeals. En de extra bonussen en eventuele clausules, terzijde, eveneens. Want als Charlese Leclerc de overwinningen aan elkaar rijgt dit jaar, dan zou een miljoen dollar extra per gewonnen race niet ondenkbaar zijn. Een goed voorbeeld hiervan is het sponsorgeld van Max Verstappen.

Wat is het vermogen van de gemiddelde burger van Monaco nou eigenlijk echt?

Sterker nog: als hij dit jaar zichzelf bewijst als de dominante kracht bij Ferrari naast Carlos Sainz Jr. – in zo een geval (al helemaal bij winnen van de titel), dan wordt het huidige contract opengebroken en zullen zijn verdiensten bij Ferrari ongetwijfeld aanzienlijk groeien.

Zodra wij over het vermogen spreken van de Monegask, dan wijzen alle bronnen op het internet richting een vermogen van (minstens) 12 miljoen dollar. Een aannemelijk bedrag – als je uitgaat van echt het minimum in verhouding tot zijn jaarloon.

Een afweging: het wonen in Monaco zou enkel voor de superrijken zijn weggelegd – dat is waar Leclerc opgroeide. Maar een goed ingewijde journalist Mark Hughes beweert dat Leclerc helemaal niet uit het grote geld komt. Hoeveel vermogen Charles Leclerc nou echt zou bezitten? Good news travels fast… maar eerst een die titel proberen te winnen. Of zal Max Verstappen hier toch een stokje voor steken in 2022?