Psychologische test voorafgaand aan de show

Voordat de kandidaten gaan meedoen aan ‘Wie is de Mol’ worden ze onderworpen aan een psychologische test. “Dan kijken ze of je het allemaal wel aankunt, omdat het toch een spel is dat dag en nacht doorgaat”, vertelt deelneemster Laetitia Gerards aan De Volkskrant.

“Je moet geheimen kunnen bewaren. Driehonderd vragen waren het. Je wordt helemaal doorgelicht, reuze interessant.” Uit de psychologische test kwam naar voren dat zij de perfecte kandidaat was voor het nieuwe seizoen. “Omdat ik aan de ene kant heel erg op kan gaan in het spel en fantasievol, maar tegelijk heel nuchter ben”, vervolgt Laetitia Gerards haar verhaal. “Ze bepalen aan de hand van zo’n test ook of je de Mol zou kunnen zijn.”

Hoe hoog is de boete wanneer je de Mol verklapt?

Als een kandidaat zijn of haar mond voorbij praat komt hem of haar dat duur te staan. Zo vertelt operazangeres Laetitia Gerards in De Volkskrant openhartig over de hoogte van de boete. Als een deelnemer per ongeluk zijn mond voorbijpraat is de boete maar liefst 250.000 euro. “Eigenlijk zouden ze voor mij een ander tarief moeten hanteren”, vindt de 28-jarige zangeres. “Tienduizend euro is al heel veel voor een zangeres in de pandemie.” Gelukkig maakt Laetitia Gerards zich er geen grote zorgen over. “Het is gebleken dat ik er extreem goed in ben om niets los te laten.”

 

De winnaar van ‘Wie is de Mol?’ wint de prijzenpot van het spel. Wat is de hoogste en laagste pot ooit (winstbedrag) van Wie is de Mol?