Welke type gezichtsvorm heb ik?

Ja, we zijn in een andere tijd belandt. We moeten (bijna) alles opmeten, zelfs je gezichtsvorm. Maar waarom? Kijk, eerst konden we maar één of twee soorten brillen kopen en had bijna iedereen dezelfde haarstijl. Nu kan dat niet meer, je hebt zoveel verschillende brillen en attributen dat je moet uitkijken wanneer je wat gaat dragen. Je wilt natuurlijk niet dat jouw grote voorhoofd te veel aandacht krijgt. Hier zie je in vijf stappen hoe jij je gezichtsvorm moet bepalen om er je stijl op aan te kunnen passen.

 

Stap 1: Gebruik het juiste gereedschap

Laten we onze gezichtsvorm opmeten. Iedereen heeft wel die metalen meetlinten waarmee je makkelijk rechte lijnen kan opmeten, dit is alleen wel zwaar onhandig voor je hoofd. Probeer jij maar is die metalen zooi om je hoofd heen te draaien en ja daar heb je het al, dat werkt voor geen meter. Koop alsjeblieft een flexibel meetlint of ga even langs bij IKEA, daar hebben ze er genoeg en heb je er meteen een potloodje bij om af te tekenen.

Stap 2: Meet je voorhoofd op

Sommige van ons hebben een klien voorhoofd en sommige hebben de grootte van een voetbalveld. Dit kan allemaal maar je moet het nog steeds opmeten, “groot” kan je niet in centimeters zetten. Leg het meetlint horizontaal op je voorhoofd en meet hoe wijd je voorhoofd is.

Stap 3:  Meet je jukbeenderen

Je jukbeenderen meten is belangrijk als je wilt kiezen welke haarstijl je wilt nemen. Als je een verkeerde haarstijl neemt kan de verhouding van je hoofd en al je features er raar uit komen te zien. Leg het meetlint weer horizontaal tegen de meest uitstekende punten van die prachtige jukbeenderen. Deze bevinden zich onder de buitenhoek van je ogen.

Stap 4: Meet je kaaklijn op

Of jij nou een strakke kaaklijn hebt of niet, elke kaaklijn is anders. Dat betekent: opmeten die handel! Leg het meetlint diagonaal van het uiteinde van je kin naar de onderkant van je oorlel, op het punt waar je kaaklijn naar boven gaat in plaats van schuin. Je hebt twee kaaklijnen natuurlijk dus ga even rekenen en doe de lengte keer twee om je totale lengte te weten.

Stap 5: Meet de lengte van je hoofd

Leg het meetlint verticaal van het uiteinde van je kin recht omhoog naar het begin van je haarlijn en noteer de lengte.

Foto: zeno_vic

Je eigen gezichtsvorm bepalen

Wanneer je alles hebt opgemeten, kan je in onderstaand schema checken waar jij het beste bij past.

Ovaal: De lengte van je gezicht is groter dan de wijdte van je jukbeenderen en je voorhoofd is groter dan je kaaklijn. De kaak is daarom meer rond dan scherp.

Vierkant: Alle metingen zijn ongeveer hetzelfde en de kaak is meer scherp dan rond.

Rechthoek, langwerpig: Lengte van je gezicht is het grootste van alles, de rest is allemaal ongeveer dezelfde grootte.

Rond: Jukbeenderen en gezichtslengte zijn ongeveer hetzelfde en zijn groter dan het voorhoofd en kaaklijn. Die op hun beurt ook dezelfde afmetingen hebben. De kaak is veel minder goed te zien.

Diamant: Gezichtslengte is het grootst, de rest komt in deze volgorde: jukbeenderen, voorhoofd en het kleinste is de kaaklijn.  De kin is puntig.

Hart: Voorhoofd is groter dan de jukbeenderen en kaaklijn, de kin is hier ook puntig.

Driehoek: Kaaklijn is groter dan jukbeenderen en jukbeenderen zijn groter dan voorhoofd.

verschillende vormen

 

Nu je weet wat je gezichtsvorm is kan je juiste keuzes maken over je haarstijl, baard en zonnebrillen, succes!