Op zoek naar een manier om gratis films en series te kijken? Dan ben je hier aan het juiste adres. We zetten de beste opties voor je op een rijtje.

YouTube

We beginnen met een bekende website. Op YouTube zijn regelmatig oude films te vinden. Zo zijn er allerlei Nederlandse films uit de jaren tachtig of zelfs later te vinden. Je kunt dus altijd daar even een poging wagen. Dit is ook handig voor Nederlandse serie van weleer.

Classic Cinema Online

Ben je een liefhebber van oude films zonder geluid? Dan is er op Classic Cinema Online heel wat te beleven. Denk bijvoorbeeld aan de originele versie van All Quiet On The Western Front. Ook zijn er allerlei klassieke horrorfilms te vinden, zoals Frankenstein.

PrimeWire

Op zoek naar een website die de content van vrijwel alle streamingdiensten aanbiedt? Dan is PrimeWire ideaal. Het enige nadeel is dat er weinig Nederlandse content te vinden. Verder is de website perfect en beschikt het zelfs over een app voor Android-apparaten. En hoewel deze website in een grijs gebied functioneert, claimt de website dat het in de Verenigde Staten pas illegaal wordt bij downloaden, en niet bij streamen. Toch is het verstandig om een VPN te gebruiken.

IMDb TV

Op IMDb TV kijk je naar allerlei bekende films voor niets – behalve verplichte reclames dan. Dit is dus een nieuw model waarbij je zoals vroeger verplicht bent om reclames te kijken, maar daardoor wel gratis films kan kijken. Kan dus een interessante concurrent worden van de traditionele streamingdiensten.

Lees ook: Popcorn Time stopt definitief met het streamen van films en series