Van een idee aan de keukentafel tot een miljoenen bedrijf

Harry Gestetner zat op een dag in 2020 aan de keukentafel. Hij zat na te denken over alle nieuwe websites die toendertijd zo enorm goed verliepen. De specifieke site waar hij aan moest denken had volgens hem een enorm goed concept, al waren er volgens hem hier en daar wat verbeteringen. Bepaalde inhoud die mensen op deze site zetten was vaak best wel ‘extravagant’.

Toen kwam Harry dus met het idee om een website te maken waarmee je ook geld kan verdienen middels je content. Harry merkte namelijk op dat wanneer mensen grappige of unieke content wilde delen, zij hier vaak een hele hoop aan verdienen. Waarom dan geen website waar mensen “normale” content op kunnen delen, zonder dingen te zien die je eigenlijk helemaal niet wil zien? Hij noemde zijn site: Fanfix.

Piepjonge ondernemer verkoopt bedrijf voor maar liefst €60 miljoen

De bezoekers van Harry’s website

Op dit moment heeft Harry Gestetner wel zo’n 10 miljoen geregistreerde gebruikers en ongeveer 3000 makers van content. De gebruikers van de site kunnen overigens niet zomaar een account aanmaken om content te maken. Zij moeten wel eerst bewijzen dat ze influencer zijn en tenminste 10.000 volgers op Instagram hebben. Het geld dat de gebruikers verdienen is grotendeels voor hen. Wél gaat er 20% van hun inkomen naar Fanfix zelf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fanfix (@fanfix)

Harry Gestetner wordt miljonair

Afgelopen jaar kwam SuperOrdinary met een mooi aanbod langs zijn deur. Harry kon het bod dan ook echt niet laten liggen en verkocht zijn bedrijf voor het enorme bedrag van €60 miljoen euro. Tegen Insider zegt Harry dat hij een enorm gat in de markt had gezien. Hij vertelt erbij dat hij zich niet als een concurrent van die ene extravagante site ziet, aangezien ze beide een compleet andere doelgroepen hebben.

Wist je dat er dit jaar maar één vrouw in de top 100 selfmade miljonairs in Nederland staat?