Wat is een VPN-verbinding?

Maar eerst: wat is een VPN-verbinding nou eigenlijk? Eigenlijk is het heel simpel. Het is een stukje software dat ervoor zorgt dat jij anoniem online kan werken. Het versleutelt je internetgebruik zodat anderen niet kunnen meekijken met wat je doet en het zorgt ervoor dat je apparaat denkt dat het in een andere locatie is. Veel mensen denken dat dit nergens voor nodig is in een veilig land als het onze, maar het is zeker erg verstandig om een Nederlandse VPN te gebruiken.

 

Servers met hoge snelheid

Het goed gebruiken van een VPN-verbinding maakt gebruik van snelle lokale servers voor de optimale internetsnelheid. De VPN voorziet je van razendsnel internet met zijn ondersteuning van bare-metal servers in Nederland en omringende landen. Aangezien een VPN, je internetsnelheid heel licht vertraagt is het natuurlijk strikt noodzakelijk dat er zo weinig mogelijk verlies wordt geboekt.

VPN verbinging in Nederland

Toegang tot Nederlandse en buitenlandse content

Je zal het vast wel eens meegemaakt hebben. Tijdens je vakantie in een zonnig kuuroord wil je even de laatste aflevering van Mocro Maffia terugkijken, maar helaas is deze niet beschikbaar in het buitenland. Vanaf nu is dat geen probleem meer want met de VPN zet jij je locatie op Nederland en zo kun je direct weer verder kijken. Deze functionaliteit is echter niet alleen bruikbaar in het buitenland. Je kunt namelijk ook je locatie veranderen naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten waardoor je nieuws en video’s kunt kijken die alleen voor gebruikers uit Amerika beschikbaar zijn. Het werkt dus twee kanten op waar jij van kan profiteren.

Ontgrendel internet privé en veilig

En tot slot is dit misschien wel de belangrijkste functionaliteit: het zorgt ervoor dat je privé, online kan gaan. Het maskeert namelijk je IP-adres. Zo kan je torrents downloaden en worden je woonplaats en land niet aan je identiteit gekoppeld. Zo kan jij veilig op het internet surfen zonder dat je gevaar loopt bepaalde gegevens vrij te geven.