Een compacte en complete laptop

Wanneer je deze laptop in handen hebt, merk je meteen dat het een hoogstaand staaltje vakmanschap is. Hij staat onder andere in het teken van ‘ultieme draagbaarheid’ en dat is in onze ogen meer dan gelukt. De 14″ laptop is voorzien van een lichtgewicht metalen behuizing, weegt slechts 1,53 kg en is slechts 15,9 mm dik. Ideaal!

Wanneer jij hem meeneemt in jouw rugzak of aktetas, heb je nauwelijks door dat er iets in zit. En dat er héél veel technische hoogstandjes in zo’n lichtgewicht laptop kunnen zitten, dat bewijst de HUAWEI MateBook 14.

Huawei laptop 14 inch

MateBook 14

HUAWEI €899,99 Shop nu

We kunnen stellen dat op het scherm zeker niet is bezuinigd. De hoge resolutie en de 3:2 verhouding maken het scherm een genot voor het oog. Aangezien het nogal verleidelijk kan zijn om flink aan de gang te gaan met deze laptop en hier jouw favoriete serie op te bingewatchen, heeft HUAWEI ook aan jouw gezondheid gedacht. De laptop is namelijk voorzien van een oogcomfortmodus om je netvliezen te beschermen terwijl jij de indrukwekkende shots van Tomas Shelby in Peaky Blinders aan het bingewatchen bent.

De HUAWEI MateBook 14 is snel op alle fronten

Vandaag de dag moet alles sneller dan het licht. En al bij het opstarten merkten we dat deze laptop aan al die wensen voldoet. De HUAWEI MateBook 14 is voorzien van de 11e generatie Intel® core™ i5-10210U processor en de NVIDIA® GeForce® MX350 grafische kaart. De soepele ervaring viel ons niet alleen al op bij de simpele dagtaken zoals je mail checken, maar vooral bij de wat zwaardere klusjes. Video’s bewerken en gamen zijn echt next-level op deze laptop en het gaat gewoon sneller dan voorheen. As simple as that.

Om even dieper in te gaan op de Formule 1-waardige snelheid nemen we de geheugenkaart onder de loep. Multitasken is no problemo door het 16 GB geheugen en 513 GB SSD-opslag, ook met intensieve apps of grote bestanden.

En last but nog least, het snelladen. Dit vinden wij misschien wel een van de fijnste functies van het device. We hadden de timer even aangezet en waren zeer onder de indruk. Dankzij de Quick Charge-technologie kan je de laptop na slechts 15 minuten aan de lader voor maar liefst 3 uur gebruiken. Het fijne van alles is dat de USB-C oplader ook de HUAWEI SuperCharge voor bepaalde telefoons ondersteunt. Zo klappen wij in onze handen dat we niet meer meerdere kabels mee te hoeven sleuren naar kantoor.

huawei matebook 14 laptop

En als je on the road bent, dan kan je heel je reis genieten van een volle accu. Door de capaciteit van de batterij en intelligent energiebeheer kan je tot 14.7 uur (!) genieten van dit stukje technologie uit de hemel.

Een laptop met James Bond-snufjes

Als je aan James Bond denkt, dan denk je natuurlijk aan toffe gadgets. Snufjes waar je eigenlijk het liefst mee wil pronken tegenover je maten, waardoor ze jaloers opkijken. En laat deze laptop nou écht snufjes hebben waar je indruk mee maakt. Allereerst beschikt de HUAWEI MateBook 14 over een touchscreen. In eerste instantie dachten we dat het een beetje een nutteloze toevoeging was. Maar zodra je er eenmaal aan gewend raakt – wat sneller gaat dan je denkt – besef je dat je niet meer zonder kan. Het is een enorm chille toevoeging wanneer jij in je bed lekker je favoriete serie ligt de kijken met je laptop op je schoot. In plaats van met je mousepad over het scherm te moeten gaan om het geluid harder te zetten of je serie even te pauzeren, heb je dit nu voor elkaar met één druk op het beeld. Geloof ons: het is relaxter dan je denkt.

En mocht jij in bezit zijn van een HUAWEI-smartphone, dan ben je helemaal futuristisch bezig. De functie HUAWEI Share maakt het namelijk mogelijk om gebruik te maken van Multi-screen Collaboration. Zo kan je eenvoudig bestanden en foto’s tussen apparaten slepen en beide gadgets bedienen met hetzelfde toetsenbord of dezelfde muis. Zelfs James Bond zou jaloers zijn op deze feature.

Check de video hieronder voor een impressie van de HUAWEI Share-functie en dan besef je pas hoe life-changing het is: 

 

Verder kan jij de laptop unlocken met een touch op de knop. De aan / uit-knop heeft namelijk een vingerscan-functie. Dit zorgt ervoor dat allen jij bij jouw belangrijke bestanden kan met een simpele aanraking en dat er anders een wachtwoord voor nodig is. Veilig, snel en gebruiksvriendelijker kan in onze ogen haast niet.

laptop Huawei vingerscan

Tot slot waren we aangenaam verrast door de verborgen camera in het toetsenbord. Dit gaf ons direct een geruststellend gevoel bij de laptop, aangezien je zo hackers compleet buitenspel zet om via jouw laptopcamera mee te gluren. Privacy to the max.

camera huawei

Ook zorgt deze camera ervoor dat de randen om het beeldscherm zeer dun konden zijn, waardoor het een stijlvol en slank geheel heeft met een 90% scherm / behuizing-verhouding. Het is niet alleen een high-end laptop, zo ziet de HUAWEI MateBook 14 er ook écht uit.

Al met al is dit de ideale laptop voor iemand die op zoek is naar compactheid én krachtig. Check de website van HUAWEI voor meer info.

In samenwerking met HUAWEI