Streamingsdienst Popcorn Time stopt

Na de lancering van Popcorn Time verlieten de oprichters de site al snel. Dat kwam doordat er al snel juridische dreigingen van filmstudio’s kwamen. De code van de dienst was echter open source, waardoor andere ontwikkelaars gemakkelijk nieuwe versies konden opzetten.

 

Popcorn Time werd in 2014 geïntroduceerd en werd binnen een jaar een van de populairste manieren om op een illegale manier toegang te krijgen tot een flink aanbod films en series. De streamingsdienst was razend populair. Hoezo geld betalen voor een film of serie als je het ook gratis op Popcorn Time kon zien? Het is altijd beter dan een tientje per maand betalen voor een abonnement. Wel droeg je tegelijkertijd bij aan cybercriminaliteit. De streamingsdienst bood namelijk films en series aan zonder daarvoor te hebben betaald of toestemming te hebben gekregen van de makers. Kortom: geen zuivere koffie.

Grote concurrent voor Netflix

Piraterij blijft een van onze grootste concurrenten“, zei Netflix-topman Reed Hastings in 2015 nog. Piraterij is nog altijd een groot probleem voor Hollywood. De filmindustrie loopt jaarlijks miljarden dollars mis door deze illegale praktijken. Door de pandemie kwam illegale content nog sneller beschikbaar. Dat kwam doordat er veel blockbusters direct op streamingdiensten werden aangeboden en niet (alleen) in de bioscoop.

Een grafiek die bij het ‘afscheidsbericht’ staat, laat zien dat de interesse in de illegale streamingdienst al lang dalende was.

Nu lijkt het erop dat, als je dat nog niet had, je tóch een abonnement op Netflix moet nemen. Deze 5 films komen in januari 2022 nieuw op Netflix.