Nieuwe Netflix films in januari 2022

Van de horrorfilm The Crazies tot aan de nieuwe documentaire over de Braziliaanse voetballer Neymar; heel januari 2022 worden we verwend met nieuwe films. Wij selecteerden onze vijf favoriete films:

 

1. The Crazies

‎Na een vreemde en onveilige vliegtuigcrash komt een ongewoon giftig virus het fictieve stadje Ogden Mash binnen. Dat verklaart het vreemde gedrag dat een paar bewoners in de stad vertonen. Zoals de buurtboer, die zijn vrouw en kind opsluit in een kast en vervolgens in brand steekt.

Dit merkt de sheriff van Pierce County, David (Timothy Olyphant), op. Hij is samen met zijn zwangere vrouw Judy (Radha Mitchell), de gemeenschapsarts. Nadat alle communicatiediensten zijn uitgevallen schieten de soldaten te hulp. Zij plaatsen de inwoners in quarantaine, met als gevolg dat David en Judy uit elkaar worden gehaald. David weet samen met zijn assistent Russel ( Joe Anderson) te ontsnappen uit quarantaine. Samen redden zij Judy en haar assistente Becca (Danielle Panabaker). De vier proberen te ontsnappen uit Ogden Marsh en maken onderweg het één en ander mee.

De film heeft als genre horror en thriller. The Crazies is vanaf 19 januari te zien op Netflix.

 

2. Munich: The Edge of War

Op de Conferentie van München in 1938 worden 2 oude vrienden, die nu voor vijandelijke regeringen werken, ongewild spionnen die een geheim van de nazi’s moeten onthullen.

Het is een film gebaseerd op het waargebeurde verhaal uit 1938. De jonge Britse diplomaat Hugh Legat (George Mackay) die vloeiend Duits spreekt en een van Chamberlains secretaresses is één van de hoofdpersonen uit de film. Hugh was goed bevriend met de Duitste diplomaat Paul von Hartmann (Jannis Niewhöner). Zij kennen elkaar van toen ze nog op Oxford zaten.

Munich: The Edge of War is vanaf 21 januari te zien op Netflix.

 

3. Neymar: the perfect chaos

Oké, fair enough. Dit is eigenlijk geen film, maar een documentaireserie over de bekende voetballer Neymar. Hij vertelt over zijn hoogte- en dieptepunten van zijn persoonlijke leven en briljante voetbalcarrière.

Ook de beroemdste en best betaalde sporters in de geschiedenis komen er in voor. Het volgt zijn opkomst in Santos, zijn gloriedagen bij FC Barcelona en de achtbaanrit met het Braziliaanse nationale team en met het Franse Paris Saint-Germain. Deze documentaire serie bevat interviews met onder andere Beckham, Messi, Mbappé en vele andere legendes. Kortom: een must-see docu voor de voetballiefhebbers op Netflix.

Deze driedelige documentaire serie is vanaf 25 januari te zien op Netflix.

 

4. The woman in the house across the street from the girl in the window

The woman in the house across the street from the girl in the window (pfoe, wat een titel) is een misdaadserie. Hierin ziet Anna (Kristen Bell) het leven somber in. Met een mix van wijn, pillen en ovenschotels komt zij de dag door. Totdat aan de overkant haar nieuwe overbuurman komt wonen. Met haar hyperactieve verbeeldingsvermogen droomt Anna van haar knappe overbuurman en is ze getuige van een moord. Of toch niet?

De misdaadserie is vanaf 28 januari te zien op Netflix.

 

5. Star trek beyond

‎De bemanning van de USS Enterprise verkent de verste uithoeken van de onbekende ruimte, waar ze een nieuwe meedogenloze vijand tegenkomen, die hen, en alles waar de Federatie voor staat, op de proef stelt.‎ Ze arriveren op de Starbase Yorktown bevoorrading en verlof voor de bemanning. Op Starbase Yorktown worden sommige bemanningsleden herenigd met de familie en andere eindigen hun relatie. Nadat de commandant van Yorktown te horen krijgt dat een schip is gestrand op Altamid, een planeet gelegen op een onbekende nevel, wordt de USS Enterprise op missie gestuurd. Deze missie loopt niet zoals gepland.

De science fiction film is vanaf 31 januari te zien op Netflix.

 

Kijk jij liever series dan films? Niet getreurd want er komen ook een heleboel nieuwe series op Netflix vanaf januari. Bekijk nieuwe Netlfix series.