Eerst op tv, dan op Netflix

Hoe het werkt met een hoop seizoenen van series op Netflix is dat deze eerst op tv bij een of andere zender te zien is gedurende een aantal weken. Vervolgens gaat er dan nog een aantal weken overheen voordat het betreffende seizoen de gang naar Netflix maakt. De opnames van Undercover begonnen namelijk nog voordat het eerste seizoen een hit op Netflix was. Dit komt doordat de Netflix Original ook voor een deel van Belgische zender Eén is. Voor Peaky Blinders seizoen 5 geldt dat dit eerst bij de Britten op BBC One te zien zal zijn.

Peaky Blinders seizoen 5

Eerder dan gedacht

Vorige week konden we je melden dat Peaky Blinders seizoen 5 op zondag 25 augustus op BBC One zal debuteren. Je zou dan dus af kunnen stemmen op de Britse zender op je tv, maar de terechte opmerking is natuurlijk dat het gaat om de Netflix release. Officieel is er nog niets bekend gemaakt over een Nederlandse release op en door Netflix, dus met absolute, onbetwiste zekerheid kunnen we niets stellen. Toch hebben de heren van Gewoonvoorhem  iets geinigs bedacht.

Zij hebben de proef op de som genomen en zijn op onderzoek uitgegaan. Zij vonden uit dat voor seizoen 4 het zo was dat de laatste aflevering op 20 december op de BBC te zien was en dat het gehele seizoen vervolgens één dag later op Netflix stond. Voor seizoen 3, dat op 9 juni de laatste aflevering had, gold dat het twintig dagen later op 29 juni op Netflix kwam.

 

Peaky Blinders seizoen 5 op Netflix

Dit zou kunnen betekenen dat we voor Peaky Blinders seizoen 5 te maken hebben met een gat tussen één dag en twintig dagen. De laatste aflevering is op zondag 29 september bij BBC One te zien. Dat zou dus in kunnen houden dat we vanaf 30 september kunnen gaan genieten van de zes afleveringen van het vijfde deel. Laten we voor de veiligheid rekening houden met een releasedatum ergens in de maand oktober. Het wachten duurt op dat moment al bijna twee jaar, dus tja, dan mag het ook weleens. Seizoen 5, waarin Thomas Shelby (gespeeld door Cillian Murphy) de stap naar de politiek waagt, gaat in ieder geval weer een heerlijke knaller worden.