Shelby Boys

Het is ongetwijfeld een van de populairste series van het moment. Het is hoe dan ook ongetwijfeld de rol van Cillian Murphy’s carrière. Gisteren schreven we nog hoe veel Cillian Murphy waard is sinds Peaky Blinders. In de rol van Thomas Shelby staat hij aan het hoofd van de Peaky Blinders gang, die echt bestaan heeft in het vooroorlogse Birmingham. De afgelopen vier seizoenen wist de serie te domineren. Er waren in die seizoenen ook meerdere grote namen te vinden. Zo speelde Adrien Brody de leider van een rivaliserende gang, en ook had niemand dan Tom Hardy had een rol als een gangleader. Of hij terugkeert in Peaky Blinders seizoen 5, valt nog te bezien.

Peaky Blinders seizoen 5

Peaky Blinders seizoen 5

Nu gaat de serie dus naar het vijfde deel. Met Peaky Blinders seizoen 5 zullen we langzaam de jaren 30 inrollen. Het leven van gangster in het kille Birmingham van na WOI ging natuurlijk nooit over rozen, maar nu gaan er toch echt moeilijke tijden aanbreken. Het zijn uiteraard de crisistijden, die door de beurscrash van 1929 veroorzaakt werden. Het waren tijden van bittere armoede, werkeloosheid, onvrede, sociale onrust en angst. Ook Engeland kreeg in deze jaren te maken met een opkomst van extreem rechts. In de trailer konden we al zien dat in het nieuwe seizoen Thomas Shelby zelf de stap naar de politiek waagt.

 

Releasedatum

Verder zagen we natuurlijk weer flinke hoop moddervette actie en gangsters die elkaar met kogels om de oren bestoken. Voeg daar nog de explosies aan toe en wij kunnen niet wachten op Peaky Blinders seizoen 5. Het goede nieuws is dat dat wachten weleens niet meer zo lang kan gaan duren. Bekend is namelijk geworden dat de uitzendingen van seizoen 5 van deze misdaadserie op zondag 25 augustus op BBC One beginnen. Als je de serie zonder ondertiteling maar met reclame al wil kijken, stem je af op die zender. Wanneer het vijfde seizoen naar Netflix komt, is echter nog niet bekend.

Overtuigd van Cillian Muprhy’s toewijding? Zoveel sigaretten rookte Cillian Murphy in één seizoen.