Sigaretten en whiskey

Het is onmogelijk om Tommy los te zien van de whiskey en de peuken. Door de eindeloze takes, waarbij continu een nieuw sigaretje aan moet worden gestoken, zit Murphy volgens de rekwisietenploeg van Peaky Blinders in één van de seizoenen al aan de duizend gerookte sigaretten. Misschien een kleine tegenvaller: de acteurs inhaleren niet. Ook zijn het kruidensigaretten. Nog teleurstellender: de whiskey is gekleurd water.

thomas shelby smoking

Seizoen 5 van Peaky Blinders

Allemaal leuk en aardig dit, maar wanneer komt nou eindelijk seizoen vijf? We hadden het je graag verteld, maar er is nog geen datum vrijgegeven over de release. Wel is er op 30 juli een officiële trailer van Peaky Blinders seizoen 5 uitgebracht door de BBC. Ook zijn er al premières geweest in Birmingham en Londen.

[SPOILER ALERT] Als je niks wil lezen over het nieuwe seizoen, lees dan nu niet verder.

Steven Knight, de grondlegger van Peaky Blinders, heeft wel al laten weten dat het het wachten waard gaat zijn. “Ik denk dat iedereen het met me eens gaat zijn dat seizoen vijf het beste seizoen tot nu toe is. Het is echt héél goed. De acteurs zijn zichzelf ontstegen dit seizoen, en het viel uiteindelijk allemaal zo mooi samen. Ik denk dat het publiek op het puntje van haar stoel naar het nieuwe seizoen gaat kijken.” Zei hij tegen Talksport. “Ik heb een boel research moeten doen, want het nieuwe seizoen begint in 1929. In die tijd was Glasgow het epicentrum van de meest beruchte gangs. Dit seizoen speelt zich af rondom één van die gangs, namelijk ‘The Billy Boys’, die een probleem gaan vormen voor onze vrienden in Birmingham.”

Peaky Blinders Shelby

Volgende seizoenen

Knight heeft ook aan Talksport laten weten dat hij al aan seizoen zes aan het schrijven is en dat seizoen zeven ook ‘bijna zeker’ gaat komen. Gelukkig kan hij, net als wij, geen genoeg krijgen van ‘Peaky‘.