Waarom vallen vrouwen vaak op bad boys?

Het is misschien een cliché, maar er is geen twijfel over mogelijk dat veel vrouwen gek zijn op mannen waarvan ze weten dat deze waarschijnlijk voor problemen gaan zorgen in de toekomst, of hun hart gaat breken. Maar waarom vallen vrouwen eigenlijk op deze bad boys?

Wat zorgt ervoor dat de ‘nice guy‘ met de goede intenties er zoveel moeite voor moet doen en de ‘bad guy’ haar binnen een vingerknip geregeld heeft?

Vrouwen aantrekkingskracht bad boys

1. Bad boys zijn aantrekkelijker

Wat maakt een bad boy nou een bad boy? Een belangrijk aspect hiervan zijn de looks. Stel jezelf een prototype van een bad boy eens voor: een scherpe kaaklijn, een goed en gespierd lichaam, gevormde wenkbrauwen en een mannelijk en stoer uiterlijk.

Herken je jezelf in geen enkel van deze kenmerken? Niet getreurd. Hoewel vrouwen zich vaak aangetrokken voelen voor dit soort kenmerken, associëren ze dit soort mannen toch vaker met de kortetermijnrelaties dan de toekomstige vader van hun kinderen.

2. Bad boys laten een betere eerste indruk achter

Het is bewezen dat foute mannen op het eerste gezicht een betere indruk achterlaten dan mannen met de betere intenties.

Hoe komt dit? Het antwoord is heel simpel. Mannen met de mysterieuze persoonlijkheidskenmerken zijn vaak sympathieker. Ze stralen meer zelfvertrouwen uit en hebben over het algemeen een gezichtsuitdrukking die de vrouw aantrekkelijker vindt.

Vrouwen nemen door deze uiterlijke kenmerken sneller aan dat een man slim, zelfverzekerd en het goede met haar voor heeft, terwijl dit niet altijd zo is.

mannen bad boys

3 Spanning en sensatie

Vraag je jezelf nou als man af waarom vrouwen bezwijken voor de charme van de 365 Days acteur Michele Morrone of Fifty Shades acteur Jamie Dornan?

Veel vrouwen vinden het gevoel van avontuur, een beetje gevaar en spanning opwindend en zullen er alles aan doen om deze kick te ervaren. Door hun charmante en natuurlijke tactieken te gebruiken, kunnen de vrouwen hun ogen niet van deze mannen afhouden.

4. Terug naar de oertijd

We kennen allemaal wel de verhalen over de jagers-verzamelaars uit de geschiedenisboeken, maar wist jij dat onderzoek naar jager-verzamelaars heeft aangetoond dat risicovolle, succesvolle jagers vroeger al meer kans kregen om te paren? Kwam jij als jager ’s avonds met een stuk hert aan, dan zal dat ongetwijfeld gewaardeerd worden bij de dames.

Het succesvol nemen van risico’s wordt vanuit de evolutie over het algemeen gezien als goede genen. Dit zorgt ervoor dat vrouwen de combinatie van dapper maar risicovol woest aantrekkelijk vinden.

5. De uitdaging

Sommige vrouwen geloven er heilig in dat ze de eigenschappen van de foute man en zijn slechte gewoontes kunnen afleren. Ze zien het als een soort levensproject en nemen de taak erg persoonlijk. Om zichzelf te zien als een soort redder hopen ze ervoor te zorgen dat de man zijn oude levensstijl opgeeft.

Bad boys

Maar laten we toch even realistisch blijven. Het is zinloos iemand te willen veranderen. Je kunt beter je energie steken in prioriteiten die voor jou aangaan dan voor een ander. Als iemand zijn slechte eigenschappen wil veranderen, doet die persoon dat heus wel zelf.

Ben jij deze tijd op zoek naar iemand en groot fan van dating apps? Check dan de online dating tips voor mannen.