Zelfverzekerde mensen kunnen zich staande houden in een ruimte, worden bewonderd door anderen en hun positiviteit en energie lijken het vertrouwen in iedereen die ze ontmoeten te bevorderen. Ze komen over als mensen die vrede hebben met zichzelf, die hun angsten tegengaan en het niet kunnen schelen wat iemand anders van hen vindt.

Het creëren van het vertrouwen dat je wilt is niet buiten bereik en kan in een paar eenvoudige stappen worden geleerd.

1. Houd je hoofd recht

Hoe je denk is ontzettend belangrijk als het over zelfvertrouwen gaat. Hoe je denkt, creëert namelijk hoe jij je voelt. Zelfvertrouwen is een gevoel. Negatieve gedachten creëren negatieve gevoelens, negatieve acties en negatieve resultaten. Positieve gedachten, gedachten die goed, zelfverzekerd en krachtig zijn, zullen positieve resultaten creëren. Dus als je goed denkt, zal je zelfvertrouwen stijgen.

2. Rolmodel

Kies een rolmodel. Iemand die je bewondert, respecteert en ambieert. Begin vervolgens jezelf te modelleren met die persoon. Als je bijvoorbeeld denkt dat David Beckham het soort vertrouwen heeft waar je naar op zoek bent en je zit in een situatie waarin je zo zelfverzekerd wilt zijn, vraag jezelf dan af: wat zou Beckham doen?.

zelfverzekerd zelfvertrouwen man man

3. Wees authentiek

Vertrouwen betekent in jezelf geloven en geloven dat je iets kan. Authenticiteit gaat over jezelf zijn en in jezelf geloven zoals je bent. Echt zijn en niet perfect. Als iedereen hetzelfde of perfect is zou het een saaie wereld zijn. Wees tevreden met je eigenheid, kijk naar de vaardigheden die je hebt, kijk hoe ver je bent gekomen en focus je op het positieve. Je zult voelen dat je zelfvertrouwen stijgt.

4. Stop met vergelijken

Tijd besteden aan het vergelijken met anderen is nooit een goed idee. De waarheid is dat je nooit echt weet wat er in het leven van andere mensen gebeurt. De man die eruitziet alsof hij alles heeft, kan last hebben van de ergste angsten. De man die eruit ziet alsof hij het heeft gemaakt, heeft misschien een zware schuldenlast. De man die eruit ziet alsof hij gelukkig is, is misschien wel helemaal niet blij met zijn baan.

Je weet gewoon nooit hoe het echt met iemand gaat. Neem dus niet zomaar aan dat alles goed gaat bij mensen. Vier je eigen prestaties, voel je comfortabel in jezelf en stop met het vergelijken. Je verspilt alleen je eigen tijd.

5. Stop je zorgen te maken over wat anderen van je denken

Wat andere mensen van je denken is uiteindelijk iets waar je geen controle over hebt. Constant bezig zijn met wat anderen van jou vinden of hoe zij over je denken is geen goede eigenschap en helpt zeker niet bij het creëren van zelfvertrouwen. Uiteindelijk zijn de meeste mensen niet zo geïnteresseerd in jou als je denkt dat ze zijn, dus laat die obsessie los!