Jaloezie

Jaloezie begint al vroeg. Als kind hadden jouw vriendjes speelgoed dat jij ook perse wilde hebben. Je beste vriend sprak af met iemand anders.  Maar gaat het over je vriendin die met een andere man flirt? Dan ga je het liefst persoonlijk naar hem toe om het op te lossen.

Nee, het is niet makkelijk. Jaloezie zit diep en is krachtig. Het overweldigt vaak onze verfijnde emoties. Echter is het wel mogelijk om je jaloezie te controleren. Kijk eerst naar je eigen gedrag en wees eens eerlijk. Je ziet haar flirten met andere jongens, maar flirt jij ook met andere vrouwen? Als je uit eten gaat, maak je dan kleine grapjes over de knappe serveerster? Spreek jij op feestjes net de vrouwen aan waar jij ook voor zou kunnen vallen? Weet je het zeker?

jaloezie flirten man man

Flirten

We beschuldigen je nergens van. Maar er is een serieuze kans dat je een drang hebt om aantrekkelijke vrouwen te charmeren, net zoals je vriendin de drang heeft om aantrekkelijke mannen te charmeren. Dus voordat je van start gaat en je vriendin ergens van beschuldigt, overweeg dan de mogelijkheid dat ze denkt dat flirterig gedrag oké is omdat jij het ook doet.

Ieders normen voor gedrag zijn anders. Dus misschien denkt je vriendin dat ze helemaal niet flirt. Heb je tenslotte ooit geprobeerd om flirten te definiëren? Van Dale definieert flirten als “zich versierderig gedragen zonder serieuze bedoelingen”. Misschien is je vriendin gewoon heel vriendelijk.

Begrijp ons niet verkeerd. Dit betekent niet dat je het leuk moet vinden. Neem alsjeblieft niet aan dat je weet wat er in het hoofd van je vriendin omgaat. Vele mannen denken dat ze het weten, maar heren… face it. We zijn niet Magical Pussy Paranormaal begaafd.

Praten

Als je er toch met je vriendin over wilt praten, begin dan niet met het gesprek door te zeggen: “Ik ben je geflirt zat, gedraag je of het is voorbij.” Start het gesprek door te zeggen: “Hé luister, ik wil je nergens van beschuldigen, maar kunnen we praten over de manier waarop je de neiging hebt om met andere mannen om te gaan? Soms heb ik namelijk het idee dat je met anderen flirt. ‘

Dat gesprek kan je misschien ergens brengen. Misschien begint ze zich aan het eind bescheidener te gedragen. Of misschien, nadat je erover gesproken hebt, besef je dat het niet zo’n big deal is. Het kan een ongemakkelijk gesprek worden. Maar de weg naar een goede relatie zit vol met ongemakkelijke gesprekken. Als je je gedraagt alsof je cool bent met dingen die je eigenlijk niet oke vindt, dan zal je relatie langzaam veranderen in een kwetsende rotzooi.

vriendin andere mannen flirten man man

Sociopaat

Misschien hebben we ongelijk en is je vriendin ook echt vreselijk. Het is zeker niet het geval dat de meeste vrouwen gekke sociopaten zijn, maar het is wel degelijk mogelijk dat jouw vriendin een beetje ‘koekoek’ is.

Dus, let goed op hoe je vriendin reageert als je zachtjes vermeldt dat je in de war bent over hoe ze zich met mannen gedraagt. Als ze een beetje defensief wordt, is dat niet ideaal, maar wel begrijpelijk. Als ze zich verontschuldigt en ermee instemt om te praten over hoe ze het beter kan maken, is dat geweldig. Je hebt een goede vrouw in handen.

Het is echter helemaal iets anders als ze zich tegen jou keert. Als ze gemeen wordt en ze vertelt dat ze lacht om de grappen van andere jongens omdat ze ‘grappiger zijn dan jij bent’. Of wanneer ze je vertelt om te stoppen met zo’n klein kreng te zijn. Dat is een teken dat ze precies weet wat ze doet. Ze weet dat ze je jaloers maakt en dat het kan haar niks schelen. Dat kan een teken zijn dat het niet goed zit. Heb zelfrespect, meer respect voor jezelf dan zij voor jou heeft en overweeg om uit elkaar te gaan.