1. Denk er eerst goed over na voordat je met je ex het bed induikt

Zomaar weer aanpappen met je ex is natuurlijk niet niets. Sterker nog, over het algemeen is het eigenlijk helemaal geen goed idee. Als je toch overweegt om weer met je ex het bed te gaan delen, is het belangrijk dat je er eerst even goed over nadenkt. Jij hebt natuurlijk gevoelens en behoeftes waardoor dit een goed idee lijkt. Toch zijn er meer nadelen dan voordelen aan, dus is het belangrijk dat je er eerst driedubbel over nadenkt. Ben je echt zeker van je zaak? Weet je zeker dat je partner dat ook is en jullie op één lijn zitten? Dan kun je eens kijken of het iets is.

 

2. Wees bewust van je eigen motivaties

Wees je ook bewust van je eigen motivaties om weer met je ex het bed in te duiken. Lijkt het je gewoon handig, of zitten er toch stiekem nog gevoelens aan vast? Gevoelens lijken de grote boosdoener te zijn in situaties als deze, dus als dat het geval is kun je er het beste helemaal niet aan beginnen. Zorg dus dat je je bewust wordt van je beweegredenen en idealiter ook welke motivaties je ex heeft

ex bed

3. Zorg dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt

Als je dan toch besluit om weer het bed met je ex te delen, zorg er dan wel voor dat jullie duidelijke afspraken hebben gemaakt. Het moet namelijk niet zo zijn dat jij er iets anders van verwacht dan je ex. Bespreek hoe jullie de ontmoetingen gaan vormgeven. Hoort daar echt alleen het intieme in bed bij? Is het de bedoeling dat jullie ook bij elkaar blijven slapen of moet het ook meteen na de daad klaar zijn? Zorg dat je onderling dus duidelijke afspraken maakt.

4. Laat het verleden geen invloed hebben

Omdat je toch weer een intieme band met je ex aan gaat kan het gebeuren dat situaties over het verleden opkomen. Je moet er zelf met je ex afspraken over maken: wordt er überhaupt gesproken over het verleden? Soms is het juist prettig om oude gevoelens met elkaar te bespreken. Het kan daarentegen ook averechts werken waardoor jullie de huidige, veredelde friends with benefits regeling moet stoppen.

bed ex

5. Afkappen als er toch emoties bij komen kijken

Merk je dat het eigenlijk toch nog wat te gezellig is? Of begin je het idee te krijgen dat je ex toch weer gevoelens voor je krijgt? Dan is het verstandig om meteen te stoppen. Gevoelens maakt alles anders en ook vooral heel lastig. Je verwacht daardoor onbewust wat van de ander, terwijl die dat dan niet waarmaakt. Juist omdat weer met je ex naar bed gaan goed te doen is met goede communicatie, is het zonde als het door gevoelens helemaal uit elkaar valt. Pas er dus wel mee op en stop het op tijd. Zelf geen meester in communiceren? Check dan hoe jij je communicatieskills kunt verbeteren.