Waarom moet je niet de rekening splitten?

Bij het splitten van de rekening betaalt de man net zoveel als de vrouw. Best eerlijk, zou je denken, maar een datingexpert is het daar niet mee eens. Wanneer een man een vrouw op date vraagt en geïnteresseerd is op romantisch gebied dan zou de man nooit mogen splitten, aldus de expert met het account ask.nelly. Ze geeft daar vijf redenen voor.

 

1. Je bent geen gentleman

Wanneer een man niet betaalt voor de eerste date, dan laat dat zien dat hij geen gentleman is. Tegenwoordig is de scheidingslijn wat vervaagd wat betreft het laten betalen door de man. Toch is het galant als de man de hele rekening betaalt, volgens de expert.

2. Je wordt als goedkoop gezien

Hiermee wordt niet bedoeld dat je het niet kan veroorloven, maar je hebt simpelweg geen zin om alles te betalen. Waarschijnlijk weet je dat de vrouw ook het geld heeft om de helft te betalen. Toch geeft dit een verkeerd signaal. Het kan overkomen alsof je geen moeite wil doen voor de date.

3. Je kan het je niet veroorloven

Hierbij wordt wel letterlijk bedoeld dat de man het zich niet kan veroorloven. In de meeste gevallen hebben vrouwen hier wel begrip voor, maar het creëert toch een beeld van jou als persoon dat je misschien liever niet hebt. Als dit het geval is, kies dan een van de goedkope dates. Uiteindelijk gaat het om de persoon, niet om de hoeveelheid geld.

4. Je hebt geen respect voor vrouwen

Het is nou eenmaal zo dat veel vrouwen er van houden als de man de leiding neemt en de hele date betaalt. Wanneer de man de rekening wil splitten, kan de vrouw dit zien als respectloos. Voor de eerste date is het dus beter om de hele rekening te betalen.

5. Je hebt geen interesse

De mate van interesse wordt vaak gelinkt aan de hoeveelheid van inspanning die de man levert tijdens de date. Wanneer je de rekening wil splitten tijdens de eerste date, kan het overkomen alsof je te weinig interesse hebt in de vrouw. Als dit niet het geval is en je tijdens de date enorm genoten hebt, dan is het beter om de hele rekening te betalen. Zo laat je je mate van interesse zien.

Ben jij inspiratieloos als het gaat om een activiteit kiezen voor de eerste date? Bekijk dan tien leuke ideeën om te doen tijdens de eerste date.