Welke date ideeën zijn goedkoop?

Heb jij geen zin om iedere keer honderden euro’s uit te geven wanneer je een date hebt? Sla je liever een keer dat dure restaurant over? Don’t worry, we’ve got your back. De onderstaande ideeën zijn goedkoop, maar zullen jullie zeker een gezellige date bezorgen. Check it out:

 

1. Strand

De kust is altijd een goed idee. Pak je strandtas in met eten en drinken en rijd naar een leuk strand toe. De meeste stranden hebben een gratis parkeergelegenheid. Als je dan ook nog eigen hapjes en drankjes meeneemt is de hele date gratis. Neem daarnaast nog een boek mee om samen te lezen of spelletjes. Voor extra bonuspunten, blijf op de zomerse dagen tot de zonsondergang. Dit is een romantische manier om elkaars gezelschap te delen.

2. Museum

De meeste musea hebben vrij lage toegangsprijzen. De prijzen zitten vaak tussen de 0 en 10 euro per ticket. De grotere musea hebben echter een steviger prijskaartje. Kies daarom voor een minder bekend museum. Om indruk te maken kan je jezelf alvast inlezen over de verschillende onderwerpen van het museum.

3. Koffietentje

Samen een leuke wandelingen maken en daarbij een tussenstop maken bij een koffietentje. Je kan je date trakteren op een heerlijk drankje en een lekker gebakje. Meer dan 10 euro zal je dan niet kwijt zijn. Dit is leuk als middagdate of om samen de dag mee te beginnen. Probeer een tentje uit te kiezen dat minder bekend is. Dit zorgt voor een nieuwe ervaring en de kans is groot dat er echt heerlijk eten en drinken te krijgen is voor een lage prijs.

goedkope dates leuk

4. Nieuwe stad bezoeken

Er is vast een stad die jullie beide nog niet hebben bezocht, afhankelijk van waar je woont. Als je auto goed vol zit met benzine ben je klaar om te gaan. Bekijk een oude stad of eentje die minder bekend is. Ook zijn er in mooie dorpjes talloze restaurantjes waar je niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

5. Spelletjes avond

Zet wat lekkere snacks op tafel en schenk voor beide een glas wijn in. Kies de leukste spelletjes uit en je gaat een erg gezellige avond tegemoet. Denk aan een bordspel, videospelletjes, kaartspellen of truth or dare. Je kunt de avond zo romantisch en competitief maken als je zelf wil.

6. Cabaret show

Ja, de meeste grote cabaret shows vereisen een entreeprijs. Er zijn echter veel nieuwkomers die gewoon proberen wat te oefenen om wat bekender te worden. Deze geven vrijwel allemaal een show waarbij geld geen rol speelt. Zo ga je weer een goedkope date tegemoet.

7. Schilderen

Een andere goedkope date is het hebben van een schildermiddag of -avond. Je hoeft geen kunstenaar te zijn of naar een chique schilderles te gaan om een schildermiddag in te plannen. Het enige wat je nodig hebt is canvas, verf en YouTube. Er zijn op YouTube talloze artiesten te vinden die uitleggen hoe schilderen precies moet. Het levert leuke gesprekken op en een gezellige sfeer.

8. Sporten

Als jij en je date een beetje atletisch zijn, is samen sporten een hartstikke leuke en goedkope date. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan ervoor kiezen om een sport te beoefenen die jullie beide al kennen of een sport die voor jullie beide nog onbekend is.

date samen koken

9. Samen koken

Samen de keuken induiken is niet alleen veel gezelliger dan naar een restaurantje induiken, het is ook veel intiemer. Jullie zijn samen alleen thuis, trekken een flesje wijn open en gaan samen aan de slag. Je kan echt uitpakken of simpelweg samen een pizza maken. Kaarsjes aan en klaar.

10. Groupon

Tot slot als goedkope date is daar de Groupon. Als je gewoon geen idee hebt wat je moet doen op een date en je weet dat je geen geld te besteden hebt, is Groupon de geweldige bron. Hier vind je talloze deals voor dingen die meestal veel geld kosten.

Bekijk naast deze goedkope date ideeën ook de 10 date ideeën om thuis te doen.