Het verhaal van Richard Guillem

Hij mag nog geen auto’s besturen, maar toch is hij al miljonair. Dit heeft Richard Guillem allemaal te danken aan het oprichten van Cafler toen hij slechts 16 jaar oud was. Dit is een start-up die zich richt op het besparen van tijd voor gebruikers van auto’s en motorfietsen. Zo kan je via zijn bedrijf mensen vragen om je voertuig te laten repareren, schoon te maken of te laten vullen met benzine. Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar het komt er dus op neer dat anderen de klusjes aan jouw auto klaren. Vaak zijn dit dus de klusjes waar jij geen zin in hebt.

Het is een stuk goedkoper dan naar de garage gaan. Dit werd een groot succes en hij heeft ook al deelgenomen aan het Mobile World Congress in Barcelona. In een interview heeft hij uitgelegd hoe hij dit geflikt heeft. Een van zijn speerpunten? Je op jonge leeftijd al laten omringen door senioren met ervaring. Ook ziet hij van jongs af aan al problemen en zoekt daar graag digitale oplossingen voor.

Wat doet Cafler precies?

Je auto laten wassen, vullen met benzine of een APK laten uitvoeren kan allemaal dankzij Cafler. Een vakman helpt je met deze zaken en als je niets van auto’s weet dan kan dit helpen om minder tijd te verspillen. Eerst begon Richard met alleen de APK, maar later bleek er ook vraag naar andere zaken. Cafler is nu al aanwezig in 25 Spaanse steden en er volgde ook al een uitbreiding naar Parijs. Hierna staan Londen, Berlijn en Milaan op de planning. Studeren doet Richard dan ook niet meer. Dit gaf hem nooit de voldoening die hij zocht in het leven. Niet gek als je op zo’n jonge leeftijd al 6 miljoen ophaalt met je start-up, zeker niet gek…