1. Wees een goede partner

Een intieme relatie hangt allemaal af van het zijn van een goede partner. Blijf bijdragen, valideren, waarderen en communiceren in je relatie en geef genoeg verbinding, vertrouwen en intimiteit. Een goede partner zijn is de sleutel om het in bed spannend te houden. 

2. Omarm jezelf

We kunnen er niet allemaal uitzien als de beestachtige Rico Verhoeven. Het is tijd om de realiteit te accepteren. Hoe meer jij je lichaam gaat waarderen, hoe zelfverzekerder je wordt. Dat zal je partner in de slaapkamer ook voelen, waardoor zij ook zelfverzekerd wordt. Dat maakt de sessie in bed veel fijner voor beiden, en daar doen we het uiteindelijk voor. 

3. Erover praten

Als je met je partner niet over de gebeurtenissen in de slaapkamer praat, dan is het de hoogste tijd om dat wel te doen. In een gezonde relatie zijn gesprekken over intimiteit meer dan normaal. En daar zouden jullie je geen enkel moment ongemakkelijk bij moeten voelen. Het is belangrijk om te weten wat jullie verlangens zijn, fantasieën maar ook dingen die jullie lekker vinden en juist helemaal niet. Dan kan je het de volgende keer beter doen, maar kan jij je partner verrassen met haar grootste fantasie. 

4. Sla het spel vooraf niet over

Doe het goed, of doe het helemaal niet. Het is even wat werk, maar zonder kan een vrouw een stuk minder genieten. Je wilt haar natuurlijk wel tevreden houden. Twijfel niet en laat haar ook wat werk doen. Je doet het natuurlijk met z’n tweeën. 

Maar het belangrijkst is: haal het idee uit je hoofd dat het slechts een opwarmertje is en tot ‘de daad’ moet leiden. Het is niet altijd nodig om hét te doen.

5. Stop met focussen op de climax

Je partner het toppunt laten bereiken is leuk, dan voelt een taak voldaan. Maar daar draait het niet alleen om. Het gaat om de reis, niet de bestemming. Hopen op het licht aan het einde van de tunnel kan de hele moment verpesten. 

6. Zorg goed voor jezelf

Eet goed, krijg de juiste voedingstoffen binnen en blijf gezond. Deze dingen kunnen je slaapkamer ervaringen verbeteren. Vrouwtje blij, jij blij.