Wat is de ideale gezinssamenstelling?

Of we met honderd procent zekerheid kunnen zeggen of dit in werkelijkheid echt zo is, laten we even in het midden. Uit onderzoek is echter gebleken dat gezinnen met twee dochters het gelukkigst zijn. Wat de samenstelling van jouw gezin ook mag zijn, je bent er vast zelf dolblij mee.

 

Uit een Britse onderzoek bleek dat een gezinssamenstelling bestaande uit een jongen en een meisje op plek twee staan, als het gaat om gelukkig zijn. Op de derde plek staan ouders met twee zoons. De gezinssamenstelling die volgens het onderzoek het minst gelukkig zou zijn, zijn gezinnen met vier dochters.

Tijdens een onderzoek werden 2000 ouders van kinderen onder de 16 jaar ondervraagd. Ouders met twee dochters gaven in verhouding tot de rest van de respondenten aan het gelukkigst te zijn. De redenen hiervoor zijn als volgt; meisjes vechten het minst met elkaar en spelen vake met elkaar. Dit zorgt voor gezelligheid en sfeer in het huis. Wat wel opviel was dat gezinnen met vier dochter het minst gelukkig waren. Zij zouden het meeste druk ervaren.

Faye Mingo, woordvoerder van het onderzoek, vertelt dat jonge meisjes zich vaak als engeltjes gedragen. “Als je twee dochters hebt, is dit ook echt zo”, aldus Faye. Hoe meer het er zijn, hoe onhandelbaarder ze worden. De verwachting was dat gezinnen met 2, 3 of 4 jongens het moeilijkst zou zijn, maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

Zijn jullie in verwachting van een dochter? Bekijk 30 mooie meisjesnamen voor eendochter.