Waarom wordt de verliefdheid minder?

Een relatie gaat niet altijd over rozen en daarom is het ook best normaal dat je elkaar soms net even wat minder leuk vindt. Hier komen vaak veel meningsverschillen en ruzies in relaties bij kijken. Heel vervelend, maar het kan ook zijn dat de liefde van een vrouw minder wordt in een relatie. Hoe komt dat? Wij leggen het je uit.

 

1. Er is geen communicatie meer

Voor een vrouw is communicatie een van de meest cruciale aspecten in een relatie. Wanneer er geen communicatie meer is, zal een vrouw zich heel snel gevangen voelen. Daarnaast kan ze ook te hoge verwachtingen van jullie relatie hebben, waardoor ze al snel teleurgesteld zal raken en minder liefde zal voelen.

Te veel van iemand verwachten of verwachten dat ze je begrijpen zonder met elkaar te praten kan een relatie dan ook goed verpesten. Dus vraag gewoon naar haar dag of stuur een lief berichtje als ze op haar werk is. Hierdoor zal ze zich iedere dag speciaal voelen. Lees ook hoe je beter wordt in communiceren in een relatie.

2. Jullie zijn niet meer intiem met elkaar

Het is gevaarlijk als jullie minder actief tussen de lakens zijn en ├╝berhaupt niet meer knuffelen of dergelijke. Als de intimiteit namelijk niet is wat het geweest is, wordt jullie emotionele band namelijk slechter, waardoor je vriendin niet meer zo snel emotioneel kwetsbaar durft te zijn.

liefde wordt minder waarom oorzaken

3. Er is geen respect en vertrouwen meer

Respect en vertrouwen zijn heel erg belangrijk in een relatie. Vrouwen waarderen het heel erg als je eerlijk tegen hen bent. Mocht je hun vertrouwen hebben beschadigd en zij komen hierachter, dan is het vertrouwen en het respect helemaal weg. Dus wees vooral eerlijk tegen elkaar en houdt geen geheimen voor je vriendin.

4. Ze heeft een slecht zelfbeeld

Heeft je vriendin last van gevoelens van falen, een laag zelfbeeld of zit ze slecht in haar vel? Dan kan dit betekenen dat zij continue bevestiging wil hebben en in paniek raakt als je even niets van je laat horen. Dit kan ertoe leiden dat zij haar interesse verliest. Ook kan het zijn dat jij jouw interesse verliest omdat dit kan doen verstikken en je het gevoel hebt dat ze aan je vastgeklampt zit. Praat hier goed met elkaar over en dit heeft ook weer te maken met respect en vertrouwen.

5. Jullie doen geen leuke dingen meer samen

Als jullie geen leuke dingen meer met elkaar doen en alleen maar op de bank met elkaar hangen, is de kans groot dat jullie je beiden enorm gaan vervelen en dan is het best lastig om nog liefde voor elkaar te voelen. Ga er dus vooral samen op uit. Verliefdheid is namelijk iets wat ontstaat ten gevolge van een dynamiek als je samen dingen meemaakt.