1. De borst van verschillende hoeken trainen

Een belangrijke oefening bij het trainen van de borst is de inclince barbell press. De meeste mensen zullen deze oefening zwaarder vinden dan de platte versie. Het is natuurlijk niet de enige oefening die goed is voor het trainen van de borst. Zo heb je ook oefeningen met dumbbells voor je borst. De range of motion is hier dan ook groter dan bij het trainen met een barbell. De incline dumbbell press is ook nog eens een goede oefening voor het trainen van je stabiliteit en vermindert de kans op blessures.

2. Voer gevarieerde oefeningen uit voor een gespierde borst

Als je meer spiergroei wil realiseren middels krachttraining is het van belang je spieren constant uit te dagen. Hoe kan je dat doen? Met variatie in je oefeningen bijvoorbeeld. Als je elke training dezelfde oefeningen uitvoert,zal je daar gewend aan raken. Laat je spieren eens een oefening doen die je nog niet eerder hebt gedaan. Zo wordt je training uitdagender en zullen je spieren sneller groeien.

Je bankdruk techniek aanpassen

Sterker worden in bankdrukken brengt vele voordelen met zich mee, zowel voor de andere =oefeningen als je training in het algemeen. Als je een gespierdere borst wil, dan zal je moeten training als een bodybuilder. Je moet dus meer herhalingen doen met een wat lager gewicht dan je zou doen als je puur zou trainen om sterker te worden. Dit wordt ook wel hypertrofie genoemd. Als je een grotere borst wil dan is het handig om de bar minder breed te pakken, daardoor zal je de borst meer activeren.

Progressive overload

Als je grotere spieren wil kweken, is Progressive overload essentieel. Wat houdt dat in? In principe is het heel simpel. Je gaat elke training net wat zwaarder trainen dan de laatste keer. Dat kun je doen door het gewicht te verhogen maar bijvoorbeeld ook door een herhaling meer te doen. Door dit elke training consistent te blijven doen zul je jouw spieren blijven uitdagen wat zal resulteren in grotere en sterkere spieren.