Waarom worden Rolex-horloges meer waard?

Alles hangt natuurlijk samen met de schreeuwende exclusiviteit van het uurwerk. Waar een duur horloge meer een statussymbool was, is het tegenwoordig veel laagdrempeliger. Een vermogend man kiest al snel om dan ook maar een Rolex aan te schaffen. Mede daardoor is een Rolex de afgelopen jaren zeer exclusief geworden. De Zwitserse horlogefabrikant produceert er momenteel zo’n 800.000 per jaar, en kan op die manier bij lange na niet aan de mondiale vraag voldoen. Meer schaarste = duurdere horloges, zo luidt de marktwerking. Dus denk maar niet ze ook maar een horloge meer gaan produceren.

Dat is dus al één reden van de waardestijging. Door de kloof die er ontstaat tussen vraag en aanbod zijn de prijzen op secundaire markt een stuk hoger dan gemiddeld. Daarbij komt ook nog eens kijken dat bonafide verkopers vaak een lange wachtrij hebben. Vaak hebben zij daarnaast ook nog eens vast klantenbestand, die vanzelfsprekend voorrang krijgen. Het is lastig om je daartussen te mengen, waardoor je geregeld lang moet wachten. Ook dat zorgt voor de prijsstijging van je Rolex zodra je hem dan daadwerkelijk om je pols hebt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROLEX (@rolex)

We hebben het hierboven al genoemd, maar er is een streng reguleerde markt, die in de basis inhoudt dat Rolex haar fabricatie niet opschroeft ondanks de stijgende vraag. Zo ontstaan er beperkte leveringen aan de officiële dealers en zo wordt schaarste gecreëerd. Ook doen ze aan controle op doorverkoop van horloges. Hierdoor weet Rolex zijn exclusiviteit en waarde te behouden.

Hoeveel stijgt je horloge in waarde als je om je pols hebt?

Maar hoeveel stijgt een Rolex eigenlijk zodra je er de winkel mee uitloopt? Een voorbeeld: als je bij een officieel verkooppunt een Rolex Submariner – nog altijd het meest populaire en gangbare uurwerk – op de kop tikt, betaal je gemiddeld € 9.100. Als je deze direct weer doorverkoopt dan vang je er al snel zo’n € 12.000 voor. Een directe winst van zo’n 25%.

Wil jij investeren in een Rolex-horloge met winst maken als doel? Let dan op de Rolex-horloges met een goede ROI.