Ben ik aantrekkelijk of niet?

Afgaande op bovenstaande zou je jezelf dus af kunnen vragen of je inderdaad wel aantrekkelijk genoeg bent. Toch gaat het niet alleen om de hoeveelheid complimentjes die je krijgt. Veel belangrijker is het om te letten op de signalen van anderen. Hoe je dat precies doet, leggen we je uit in acht handige voorbeelden waardoor je weet dat je eigenlijk aantrekkelijker bent dan je denkt.

 

1. Gebrek aan complimenten

Waarschijnlijk heb je ooit wel iets gekocht waarvan je dacht dat het je een stortvloed aan complimentjes op zou leveren. Dat blijkt in de praktijk dus best mee te vallen. Die complimentjes krijg je wel, maar vaak minder dan je had gehoopt. Dat komt niet omdat je er niet goed uit zou zien. In veel gevallen ziet men heus wel dat je aantrekkelijk bent, dus waarom zou men dat nogmaals moeten benadrukken?

Ben ik aantrekkelijk of niet

2. Complimenten voelen ongemeend aan

Krijg je wel complimenten, dan komt dit vaker over als een formaliteit. Mensen hebben nou eenmaal de neiging om opmerkingen te maken over je uiterlijk die erg formeel klinken. De kans is groot dat dergelijke complimenten juist oppervlakkig zijn, omdat men vindt dat je er toch al goed uitziet. Ga maar na of je jouw meest aantrekkelijke kennissen ook overspoelt met complimentjes. Waarschijnlijk niet.

3. Vreemden staren je aan

Vind je het vervelend als vreemden je aanstaren of extra aandachtig bekijken? Grote kans dat dit betekent dat je dus wel aantrekkelijk bent! Ga maar na bij je zelf. Wanneer er iemand voorbij loopt die je ├ęcht angstaanjagend of apart vindt – hoe lullig dit ook mag klinken – jij zal diegene niet heel lang aankijken. Daarentegen zal je wel iemand net wat langer nakijken wanneer diegene eyecandy is.

4. Mensen zoeken snel contact

Afgezien van het visuele aspect, is de manier waarop mensen op je reageren wellicht nog een betere indicator. Kom je makkelijk in contact met anderen of benaderen anderen jou juist snel? Bingo! Nog een aanwijzing dat je aantrekkelijker bent dan je denkt. In veel gevallen komen mensen je graag in contact met iemand die ze aantrekkelijk vinden. Kortom, alle reden om die onzekerheid van je af te gooien.

aantrekkelijker dan je denkt

5. Men gedraagt zich anders in jou buurt

Denk je dat je andere mensen nerveus maakt of heeft iemand ooit heel verbaasd gekeken toen je hem of haar benaderde? In veel gevallen kan aantrekkelijkheid kan intimiderend zijn. Als je dus merkt dat andere mensen zich vreemd gedragen in jouw gezelschap kan dat een goede aanwijzing zijn dat ze je aantrekkelijk vinden.

6. Mensen zijn verrast door je onzekerheden

Mogelijk vind je het moeilijk om ondanks alle aanwijzingen toch te geloven dat je aantrekkelijk bent. Je bent echter niet de enige. Vaak zijn het juist aantrekkelijke mensen die onzeker zijn over hun eigen uiterlijk. Krijg je dus vaak te horen dat mensen verbaasd reageren als je vertelt over je eigen onzekerheden, dan is dit dus een andere aanwijzing dat het best meevalt.

aantrekkelijk zijn voor vrouwen

7. Mensen reageren sterk op jouw aanwezigheid

Als je aantrekkelijk bent, kunnen mensen een positieve of negatieve houding tegenover je hebben. Sommigen zijn overdreven vriendelijk als je hen voor het eerst ontmoet, terwijl je bij anderen juist een vorm van jaloezie opmerkt. Hoe dan ook, de reden waarom de meeste mensen zo sterk op je reageren, is waarschijnlijk omdat ze je aantrekkelijk vinden. Merk je dergelijke extreme reacties op, dan betekent dit duidelijk dat je aantrekkelijk bent.

8. Je hebt de dates voor het uitkiezen

Waarschijnlijk de beste aanwijzing dat er geen reden is om onzeker te zijn: je hebt zo een date gefikst. Als de periodes dat je vrijgezel bent beperkt zijn, dan is hier maar een verklaring voor: men is snel in jou geïnteresseerd. Kortom, je ligt goed in de markt. Alle reden om dus niet langer aan jezelf te twijfelen.

Wil jij wat doen aan je uiterlijk? Dat kan heel eenvoudig. Check de tips waarmee je aantrekkelijker wordt.