Hoe de liefde begon

Onze anonieme verteller, een 27-jarige man, ontmoette zijn vrouw bijna tien jaar geleden na zijn toetreding tot het leger. Terwijl hij terechtkwam in haar woonplaats, bloeide er een romantische band op. Toen hij werd uitgezonden, gaf hij haar de kans om het te stoppen, maar ze stond erop dat ze contact zouden houden. Dit leidde uiteindelijk tot hun hernieuwde relatie na zijn terugkeer en later tot een gelukkig huwelijk met twee kinderen.

 

Wat hun huwelijk brak

Op een doodgewone dag gebeurde er iets onverwachts. Een van hun kinderen wilde spelen met een oude iPad van zijn vrouw. Zonder erbij na te denken, gaf hij het apparaat aan hun kind. Wat volgde, was een reeks onverwachte FaceTime-oproepen naar haar oude contacten. Nieuwsgierig en bezorgd, besloot de man de berichten te bekijken. Wat hij ontdekte, schokte hem: zijn vrouw had tijdens zijn eerste uitzending verschillende ‘intieme’ contacten gehad, ondanks dat ze hem had verteld dat ze trouw op hem wachtte.

Niet officieel gedate

Hoewel ze niet officieel aan het daten waren tijdens zijn uitzending, had haar belofte dat ze op hem zou wachten een grote rol gespeeld in zijn beslissing om haar ten huwelijk te vragen. Het besef dat deze belofte een leugen was, liet hem achter met een gebroken hart.

Hij vertelde: “Het was zo lang geleden. We waren niet officieel aan het daten en ze heeft sindsdien geen contact meer met die mannen gehad. Maar haar zeggen dat ze op mij had gewacht, was een grote factor in mijn besluit om haar een paar jaar later ten huwelijk te vragen.”

Reacties van andere Reddit-gebruikers

Zijn bekentenis op Reddit trok snel veel reacties. Velen raadden hem aan om het verleden te laten rusten als hun huwelijk verder goed is. Een sympathiserende gebruiker schreef: “Je kunt het ter sprake brengen als het je dwarszit, en je moet absoluut in de gewoonte komen om dingen die je dwarszitten meteen en met een open geest aan te pakken… Maar ik zie dit niet als een issue.”

Anderen vonden het moeilijker om over de leugen heen te stappen. “Breng het zeker ter sprake. Ze loog. Ze heeft niet gewacht. Ze was aan het daten en dook het bed in met anderen”, schreef een andere gebruiker. Hoe denken jullie over deze kwestie?