Aantrekkelijker worden doe je zo

Iedereen heeft wel wat aan te merken op zijn of haar uiterlijk. Een (te) bleke huid, te brede neus of juist te dunne lippen; er is altijd wel iets waar je over kan vallen. Het punt is dat je vaak te kritisch op jezelf bent. Het goede nieuws is dat je met een paar slimme tips ervoor kan zorgen dat je in ieder geval een stuk aantrekkelijker gaat lijken.

 

1. Verzorg jezelf goed

Je kan er lang over praten, maar ‘er goed uit zien’ is vaak een kwestie van persoonlijke smaak. Als het gaat om er goed uit zien, dan wordt dat al snel gekoppeld aan een goede persoonlijke verzorging. Dat is dus gelijk je belangrijkste wapen. Laat zien dat jij jezelf goed verzorgt en je bent direct een stuk aantrekkelijker.

2. Probeer langer te lijken

Lange mensen worden, hoe gek het ook klinkt, vaker als aantrekkelijk beoordeeld in vergelijking met minder lange mensen. Nu wordt het lastig om er even 20 centimeter lengte bij te plakken, maar met een goede kledingkeuze kan je wel een hoop verbloemen. Als je daarnaast ook oog hebt voor je lichaamshouding kom je al snel een stuk langer over en kun je ook profiteren van het eeuwenoude vooroordeel. Check onze kleding tips om langer te lijken.

3. Stijlvolle kleding maakt je aantrekkelijker

Kleding maakt de man, maar dan moet je wel weten wat je moet dragen. Het probleem van veel mannen is dat het gevoel voor mode en wat gangbaar is vaak ernstig onderontwikkeld is. Laat je adviseren door een goede vriendin of je eigen zus en leer kledingstukken te combineren, zodat je altijd met een verrassende combinatie de dag kan beginnen.

wat vinden vrouwen aantrekkelijk

4. Zorg voor meer zelfvertrouwen

Als je denkt dat je minder aantrekkelijk bent dan anderen, dan scheelt er veel aan je zelfvertrouwen. Probeer je minder geïntimideerd te voelen wanneer je ergens bent waar juist veel aantrekkelijke mensen zijn. De waarheid is namelijk dat zelfs knappe mensen vaak onzeker zijn over hun eigen uiterlijk.

5. Stop met vergelijken

Het heeft weinig zin om je eigen mate van aantrekkelijkheid te gaan spiegelen aan dat van anderen. Ten eerste gaat die vergelijking nooit op. Je bent immers uniek. Ten tweede ben je vaak veel kritischer op jezelf dan op anderen. Iedereen heeft immers bepaalde imperfecties. Door je eigen waarde te ontlenen aan hoe een ander eruitziet, ga jij jezelf niet helpen.

6. Laat je onzekerheid niet zien

Je onzeker voelen is een ding, het wil niet zeggen dat het slim is om dat ook echt te tonen. Doe je dat namelijk wel, bijvoorbeeld door je partner te verbieden naar ander te kijken, dan maakt je dit juist veel onaantrekkelijker. Een man met een gezonde dosis zelfvertrouwen is voor veel vrouwen juist veel aantrekkelijker dan een knappe kop. Ook het zeuren over hoe aantrekkelijk een ander is, werkt vaak averechts. Het onthult alleen je eigen onzekerheden als het gaat om uiterlijkheden.

7. De magie van het aanraken

Een subtiele manier om er fysiek aantrekkelijker te zijn, is door de kracht van aanraking te gebruiken. Door een ander subtiel aan te raken laat je zien dat je goed in je vel zit, sociaal bent en open staat voor contact. Het zorgt ervoor dat anderen je een stuk aantrekkelijker vinden.

hoe ben je aantrekkelijker voor vrouwen

8. Kies de juiste geur

Je lichaam produceert natuurlijke geuren die je fysieke aantrekkelijkheid kunnen vergroten. Om het te accentueren, kun je ook parfums gebruiken die de geur van je lichaam aanvullen en je aantrekkelijker laten ruiken.

9. Zorg dat je er gezond uit ziet

Een van de geheimen voor een aantrekkelijk uiterlijk is een gezonde leefstijl. Dat begint al bij het krijgen van voldoende nachtrust. Als je daarnaast ook zorgt voor positief ingestelde mensen, dan straalt dat op jou af. Kortom, als jij je goed voelt, dan zien anderen dat aan je.

10. Wees mysterieus

In veel gevallen, met name in een sociale setting, kan het helpen om niet gelijk het achterste van je tong te laten zien. Een tikkeltje mysterie zorgt al snel voor interesse bij anderen. Maak hier gebruik van en je merkt dat anderen je sneller als aantrekkelijk zullen zien.