Langer lijken, hoe krijg je het voor elkaar?

Langer lijken, iets wat blijkbaar veel mannen willen. Regelmatig zijn er interviews waarin gevraagd wordt naar wat je wilt veranderen aan je lichaam. Vele mannen die wat kleiner zijn antwoorden dan: “Ik zou wel een paar centimeter langer willen zijn”. Maar wat nou als je dit door een paar simpele tips kan bewerkstelligen? Je wordt helaas niet echt een paar centimeter langer, maar je gaat er wel langer uit zien. Daarom hebben wij de volgende kledingtips voor kleine mannen op een rijtje gezet.

1. De juiste schoenen

Het is iets waar je niet aan denkt, maar ook schoenen hebben een invloed op je lengte. Wanneer jij kiest voor een oversized sneaker of een schoen met een grote punt erin, versterk je het effect van je lengte. Kies daarom voor simpele leren of suède sneakers voor mannen. Voor de nette schoen kan je de voorkant iets ronder houden. Zo creëer je minder lengte in je schoen waardoor je er zelf wat beter uitkomt.

3 paar herenschoenen voor de herfst

Suede sneaker

zwart €179 Shop nu
welke schoenen onder een pantalon

Sneaker

wit €64,99 Shop nu

2. Kleding op maat

Hoe vaak zie je dat mensen een broek of trui veel te groot of te lang dragen? Oke, de oversized kledingtrend kan zeer stijlvol zijn. Maar pas op als jij aan de kleinere kant bent. Je gaat er namelijk alleen maar kleiner door lijken. Het gebeurt vaak genoeg dat bepaalde kleding niet in je maat te verkrijgen is. Broeken zijn vaak te lang en shirts te wijd, de zoektocht naar goed zittende kleding kan zwaar zijn. Daarom is het belangrijk een goede kleermaker te kennen, die jouw spullen op maat kan maken. Zoek ook eens een maatwerkspecialist op, die zorgt ervoor dat je pakken, overhemden of broeken speciaal voor jou gemaakt worden.

Langer lijken MAN MAN
Foto Instagram: newtailor

Wees dus niet bang om te grote artikelen te kopen, dit kan de kleermaker namelijk met gemak wat innemen. Zo zorg je ervoor dat je artikelen allemaal de juiste maat betreffen. Vaak kost het innemen van de lengte van je broek ook maar een tientje, dus voor dat bedrag kan je het niet laten.

3. Slank gesneden pasvormen

Het dragen van baggy kleren is onverstandig wanneer je wat kleiner bent. Nadeel van het dragen van baggy kleren is namelijk, dat de nadruk op de bouw van je lichaam komt te liggen, iets wat je juist wilt vermijden. Ga dus voor wat slank gesneden pasvormen. Dit zorgt ervoor dat de outfit niet de nadruk legt op je lengte. Kies daarnaast voor cleane, strakke outfits. Zo zorg je voor een mooie balans in je outfit en lijk je dus langer.

4. Verticale strepen

Iets wat al duizenden keren is vermeld, maar wat echt werkt! De verticale streep laat je simpelweg wat langer lijken. Kies daarom voor een bovenstuk met een verticale streep. Vermijd de horizontale streep. Deze laten je alleen maar breder lijken, dus ook kleiner.

langer lijken MAN MAN
Foto Instagram: pierre.laurent

5. Houd je accessoires eenvoudig

Een grote riem of klok van een horloge, eigenlijk alles wat oversized is bevestigt dat jij klein bent. Kies daarom voor een contrasterend effect: kies voor simpele maar stijlvolle sieraden of accessoires. Een klassiek horloge, een simpele armband of een smalle riem. Allemaal simpele tricks om ervoor te zorgen dat jij je beperkte lengte gebruikt om je goede smaak te accentueren.

6. De blazer als je beste vriend

Een knappe blazer helpt je op meerdere manieren. Ten eerste helpt het je om jouw schouders in hun natuurlijke vorm te accentueren. Wanneer het jasje precies goed op de schouders gesneden wordt, creëert dit extra lengte in je armen. Daarnaast creëer jij een silhouette dat ervoor zorgt dat je taille er slanker uit ziet en je borst groter wanneer jij het knoopje dicht draagt (alleen het bovenste natuurlijke). Zorg wel dat de knoop net wat boven je navel komt. En misschien wel het belangrijkst: zorg ervoor dat het jasje net wat korter is dan gemiddeld, zo lijken je benen weer wat langer. Wanneer je het lastig te combineren vindt, hebben wij wat klassieke combinaties met colberts voor je gemaakt.

langer lijken MAN MAN
Foto Instagram: worldofnolabel

Genoeg tips waarmee langer lijken met je kleding eenvoudig wordt. Om ervoor te zorgen dat je deze tips ook kan omzetten in de juiste kleding, hebben wij een selectie gemaakt van de beste pakken winkels in Nederland.