Er ouder uit gaan zien

De één heeft het van een nachtje slecht slapen waarbij het zo weer is weggetrokken en de ander heeft er altijd last van; wallen. De ‘hangende’ zakjes onder je ogen zijn niet alleen super irritant, maar laten je er ook nog eens een aantal jaar ouder uitzien. Niet onder de ogen, maar ook ‘hangend’ vel boven de ogen is iets wat regelmatig voorkomt. Net als bij wallen, kan het zomaar zijn dat je er een stuk ouder uitziet dan dat je eigenlijk bent. Gelukkig zijn er genoeg manieren om jouw gezicht goed te verzorgen en dit tegen te gaan.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
ANTI-AGING XY Made mannen huid

Anti-Aging serum

XY Made €25,00 Shop nu

 

De angst om geen goede vader te zijn

Het hebben van kinderen wordt door vele gezien als het mooiste wat er bestaat. Maar het kan echter ook voor veel onzekerheden zorgen. Namelijk de angst van niet genoeg betrokken zijn of niet sterk, slim, grappig, liefhebbend of beschermend genoeg zijn. Het is een angst die veel voorkomend is bij mannen die net vader zijn geworden en geloof het of niet, volkomen normaal.

onzekerheden mannnen onzekerheid MAN MAN

Het hebben en tonen van emoties

Het tonen van emoties is iets wat erg gevoelig ligt bij sommige mannen. Dit is af te leiden aan het feit dat er dikwijls tegen mannen wordt gezegd dat ze sterk moeten zijn, het tonen van emoties een teken van zwakte is en waar je jezelf voor moet schamen. Opmerkelijk is dat mannen dit op jonge leeftijd vaak te horen krijgen waardoor er tijdens verschillende leeftijdsfases er steeds meer geworsteld wordt en er gedacht wordt dat het hebben en tonen van emoties niet mannelijk is.

Het hebben van man boobs

Gynaecomastie, ook wel bekend als het fenomeen man boobs, is een aandoening die erg vaak voorkomt. Hierbij vormt er overtollig borstweefsel achter de tepel en kan het uiteindelijk lijken op een vrouwelijke borst, aan één of beide kanten. Vaak ontstaat het tijdens de puberteit. Er treedt dan een onbalans op tussen mannelijke en vrouwelijke hormonen waardoor er borstweefsel gevormd kan worden. Ook op latere leeftijd kan het zijn dat mannen last krijgen van gynaecomastie. De testosteronlevels nemen naarmate je ouder wordt af waardoor de kans groter is op het ontwikkelen van borstweefsel.

Onzekerheden mannen MAN MAN

Je haren verliezen

Sommige mannen krijgen er al op vroege leeftijd mee te maken en sommige lopen tot hun 60e rond met een volle bos haar. Kaal worden is iets waar je vrij weinig aan kunt doen en ook nog eens lastig te verbergen is. Hoewel er is bewezen dat vrouwen kale mannen erg aantrekkelijk vinden denken mannen daar toch anders over. Kaal worden wordt veelal geassocieerd met minder aantrekkelijk, minder mannelijk en er ouder uit zien dan de echte leeftijd. Dus wanneer jouw haar wat dunner wordt, onderneem dan actie. Dit zijn de beste kapsels voor mannen met inhammen.

Bang zijn voor ondergewicht

Over het algemeen hebben mannen last van sommige onzekerheden waar vrouwen zichzelf ook in kunnen vinden. Mannelijke modellen die ‘het perfecte lichaam’ hebben geven mannen dan ook een vertekend beeld weer. Een afgetraind lichaam inclusief een six-pack hebben is iets waar vele mannen alleen maar van kunnen dromen. Net zoals het hebben van overgewicht is het hebben van ondergewicht een onzekerheid waar vele mannen mee zitten.

Hoe groot je bent

Mannen die gemiddeld kleiner zijn maken zich ook zeker zorgen over hun lengte. Of ze wel aantrekkelijk gevonden worden door vrouwen en of ze serieus genomen worden. Echter dienen deze mannen altijd in hun achterhoofd te houden dat er genoeg vrouwen kleiner zijn. Don’t worry. Maar niet alleen kan klein zijn voor een onzeker gevoel zorgen, ook mannen die langer zijn dat het gemiddelde kampen hiermee. Oncomfortabel in een kleine ruimte, zich awkward voelen bij mensen met een ‘normale’ lengte en zich meer zelfbewust zijn dat ze altijd overal boven uit steken zijn een aantal voorbeelden waar lange mensen zich zorgen om kunnen maken.

Onzekerheden mannen MAN MAN

De grootte van hun jongeheer

Alhoewel een studie uitgewezen heeft dat vrouwen de voorkeur geven aan kleinere penis voor de lange termijn om de angst van pijn tijdens de seks tegen te gaan, blijkt toch dat de grootte van de penis een grote onzekerheid onder mannen. Dit kan komen door negatieve ‘feedback’ van vorige bed partners of het altijd vergelijken. Niet dat je met je vrienden naast elkaar gaat staan om te vergelijken, maar je snapt wat we bedoelen.

Daarbij komt ook nog kijken dat sommige mannen zich onzeker voelen over het feit of ze besneden zijn of niet. Mannen die het niet zijn, zouden het wel willen en vice versa. Niet alleen de grootte kan voor een onzeker gevoel zorgen, ook het feit of de penis wel goed zijn werk kan doen is een veelvoorkomende onzekerheid. Erectieproblemen komen bij meer dan 50% van de mannen wel eens voor. In principe niks om je voor te schamen, je zult het alleen bespreekbaar moeten maken met je partner. Mannen die dit niet doen lopen namelijk het risico om regelmatig last te krijgen van erectieproblemen waardoor hun seksleven in een neerwaartse spiraal terecht komt.

Hoe de carrière ervoor staat

De onzekerheid die gepaard gaat met het hebben van een carrière is vaak te linken aan het ouder worden. Alhoewel geld een belangrijke rol hierin speelt, is het bijhouden en zichzelf kunnen identificeren met de sociale standaard een zorgelijk aspect. Hoe onzeker mannen hierover worden, hoe meer er wordt vergeleken met andere die ‘beter’ zijn.

Onzekerheden mannen MAN MAN

Toegeven van fouten

Iets wat toch erg gevoelig ligt onder mannen is het toegeven van fouten. In plaats van het toegeven van een verkeerde keuze kiezen vele ervoor om te ontkennen. Want kwetsbaar zijn is toegeven dat je niet alles weet en niet al je keuzes kunt onderbouwen. En nou juist dat kan zorgen voor een onzeker gevoel, helemaal wanneer er door vrienden of familie vertrouwd wordt op de keuzes die je maakt.

Het zijn van een goede echtgenoot

Het zijn van een goede echtgenoot voor iemand wordt gezien als een belangrijk onderdeel van het zijn van een goede man. Een ongelukkig huwelijk kan een enorme tol eisen van het gevoel van eigenwaarde van een man. Vooral wanneer de man hier niet over kan communiceren met zijn echtgenoot. Wanneer er niet goed gecommuniceerd wordt in het huwelijk kan dit uiteindelijk zorgen voor hoog oplopende irritaties en afstand van elkaar.