Waarom heeft Cristiano Ronaldo geen tatoeages?

Elke voetbalfan weet wie Cristiano Ronaldo is. De 37-jarige voetballer is heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug en heeft bij heel wat grote clubs gespeeld. Momenteel speelt de Portugees weer bij Manchester United en is hij onderdeel van het nationale team van Portugal. Ronaldo is maar liefst vijf keer uitgeroepen tot de beste voetballer ter wereld en verdient dan ook een flinke duit. Dat geeft Cristiano Ronaldo uit aan bijvoorbeeld horloges of een luxe jacht, maar niet aan tattoos.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen geen tattoos nemen. Bijvoorbeeld omdat ze het niet mooi vinden, bang zijn voor de pijn of het door hun beroep geen optie is omdat het niet professioneel staat. Die laatste is voor een voetballer als Ronaldo geen probleem, want veel van zijn collega’s hebben heel wat tattoos. Een goed voorbeeld hiervan is het vol getatoeëerde lichaam van David Beckham. Bij Ronaldo zelf is er echter geen enkel plaatje op zijn huid te bekennen. Maar waarom niet?

Cristiano Ronaldo heeft een hele goede reden om geen tattoos te nemen. In 2012 vertelde de voetballer aan de Italiaanse nieuwssite Diretta dat hij geen tatoeages heeft zodat hij vaker bloed kan doneren. Nadat je een tattoo neemt moet je namelijk vier maanden wachten voordat je weer bloed kunt doneren. In Nederland mag een man vijf keer per jaar bloed doneren, dat verschilt in andere landen en soms afhankelijk is van welk deel van het bloed gedoneerd wordt.

Ronaldo registreerde zichzelf als beenmergdonor en begon met het regelmatig doneren van bloed toen het zoontje van teamgenoot Carlos Martins in 2011 gediagnosticeerd werd met leukemie. De jongen had zowel bloedtransfusies als beenmerg nodig. Daarna bleef Cristiano bloed doneren en in 2015 zette hij samen met het farmaceutische bedrijf Abbott een campagne op om mensen aan het doneren te krijgen. Chapeau!