De transfer van Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft vrijwel altijd een van de hoogste salarissen gehad bij veel van zijn clubs. Bij Juventus werd hij met een bedrag van rond de 30 miljoen euro al waanzinnig betaald, want Matthijs de Ligt was daarna de grootste verdiener en hij moest het met ‘slechts’ 8 miljoen euro doen.

Vandaar dat Juventus na drie jaar het wel prima vond om afscheid te nemen van de dure Portugees. Ook bij Manchester United gaat hij namelijk een godsvermogen verdienen. Hij werd voor een bedrag van 14.2 miljoen euro dat kan oplopen tot 22.6 miljoen euro via bonussen getransfereerd naar Manchester United. Naast zijn clubliefde zal dat ook zijn portemonnee goed doen, maar dat doet geen afbreuk aan dit emotioneel verhaal:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Het salaris van Cristiano Ronaldo bij Manchester United

Cristiano Ronaldo heeft niet het onderste uit de kan willen halen met zijn contract bij Manchester United. Zijn salaris bedraagt namelijk een kleine 450.000 euro per week. Een kleine afname van zijn vorige contract want op jaarbasis gaat hij er nu zo’n 7 miljoen euro op achteruit. Hiervoor verdiende David de Gea het meest, maar de doelman zal ongetwijfeld geen groot bezwaar hebben dat een voetballegende als Cristiano Ronaldo hem voorbijstreeft. Op 11 september gaan we de Portugees mogelijk weer voor het eerst in actie zien voor Manchester United. We zijn benieuwd!