De voordelen van aftershave

Je kunt aftershave in verschillende vormen tegenkomen. Je hebt lotions, balsems en verschillende gels om na het scheren op je gezicht te smeren. De drie hoofdbestandsdelen van dit spul zijn ontsmettingsmiddel, parfum en huidverzorgende middelen.

 

Redenen om aftershave te gebruiken

Maar waarom is het nou goed om gebruik te maken van een aftershave? Wij zetten enkele voordelen op een rijtje:

1. Aftershave sluit de poriën

Door middel van scheerlotion, kun je ervoor zorgen dat de poriën van je huid zich sluiten. Hierdoor komt er minder snel vuil van buitenaf in je huid terecht en zo blijven de poriën wat langer fris en gezond. Geen troep of vieze deeltjes die je huid binnendringen, is dat even lekker.

2. Aftershave hydrateert

Sommige aftershaves zorgen ervoor dat je huid wordt gehydrateerd en dat voelt natuurlijk erg fijn. We kunnen je wel aanraden om alcohol te vermijden, tenminste wel de alcohol in scheerlotions. Dit droogt namelijk de huid uit en ja, het kan even prikken als je het net aanbrengt op je gladgeschoren huid.

complete skincare product mannen xy made

Complete Skincare

XY MADE €84,99 Shop nu
cleanser_voor_mannen_gezicht_xy_made

Red Clay Cleanser

XY MADE €25 Shop nu

3. Het herstelt je huid

Scheren is een ware kunst en het komt dan ook regelmatig voor dat het eens mis gaat. Je drukt net iets te hard of je gaat net iets te snel en je hebt zo een paar kleine sneetjes boven je lip. Doordat scheerlotion antibacterieel is, kun je hiermee voorkomen dat sneetjes gaan ontsteken. Dat scheelt op zij tijd een hoop huidirritatie.

4. Verzachten en kalmeren van je huid

Scheren is voor je huid een pittige activiteit. Je haalt niet alleen haartjes weg, maar tegelijkertijd haal je ook deels een beschermende laag weg. Dit laagje zorgt ervoor dat je huid zacht en soepel blijft. Aftershave komt in deze gevallen goed van pas, want dit zorgt ervoor dat je huid alsnog zacht en soepel blijft.

Naast het gebruik van aftershave zijn er nog andere manieren om, rode bultjes en een jeukende huid na het scheren te voorkomen. We hopen dat na het lezen van dit artikel je volgende scheerbeurt nog aangenamer wordt.