Uitslag en rode bultjes voorkomen na het scheren

Hoe makkelijk het misschien ook is om je elektrisch te scheren, echt glad wordt het zelden. Nat scheren is dan veel beter. Het nadeel is dat dit bij een gevoelige huid al snel tot irritatie kan leiden. De juiste aandacht voor je huidtype en een goede verzorging zijn daarom essentieel. Zo voorkom je ongemakken als rode bultjes en jeuk na het scheren.

1. Frisse indruk

Een fris, gladgeschoren gezicht is de beste manier om een goede eerste indruk te maken. Als je last hebt van een huid die snel geïrriteerd raakt, kan het verleidelijk zijn om je niet elke dag te scheren. Waarschijnlijk denk je dat de huid dan tot rust komt. Het gevolg is juist dat dit averechts werkt. Een frisse indruk kan jij al maken door een goede gezichtsverzorging te blijven onderhouden.

2. Goede voorbereiding

Een goed begin is het halve werk en dat geldt ook voor het scheren van de gevoelige huid. In veel gevallen ontstaat huidirritatie vaak door wrijving. Door je huid eerst te behandelen met een goede facewash maak je de huid soepeler en zachter waardoor de kans op bultjes en jeuk aanzienlijk minder is omdat er minder ruwe wrijving ontstaat.

 

3. De huid verzachten

Wil je het echt goed doen, scheer je dan pas na het douchen of een bad. Het water verzacht de huid waardoor de kans op minuscule beschadigingen minimaal is. Je zorgt er op die manier ook voor dat je huid helemaal schoon wordt, bovendien wordt ook je haar heerlijk zacht zodat het scheren vlot verloopt.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
crub cream xy made

Scrub Cream

XY MADE €25 Shop nu

4. Drink veel water

Voldoende water drinken is niet alleen goed als je gewicht wilt verliezen, het zorgt er ook voor dat de huid voldoende gehydrateerd is. Je krijgt dus een gezonde, zachte huid waardoor het scheermes er soepel over kan glijden zonder de huid te beschadigen.

droge huid

5. Neem de tijd voor je scheerbeurt

Een goede scheerbeurt kost tijd. Heb je een gevoelige huid en weinig tijd dan is dat vaak een gegarandeerd recept voor ellende na het scheren. Besteed de nodige aandacht aan het verzorgen en soepel maken van de huid voor je begint met het scheren. Die extra tijd zorgt voor een optimaal resultaat zonder huidirritaties.

6. Reinig je huid

Het reinigen van je huid moet je niet onderschatten. Het betekent ook niet dat je al te voortvarend aan de slag moet gaan. Gebruik voor nu nog even geen scrub. Hierdoor worden de dode huidcellen natuurlijk verwijderd, maar het maakt de huid ook extra gevoelig. Als je dan met het scheermes aan de slag gaat, haal je behalve de haartjes ook een extra deel van de huid weg waardoor irritaties ontstaan.

Essential skincare XY made

Essential Skincare

XY MADE €54,99 Shop nu
cleanser_voor_mannen_gezicht_xy_made

Red Clay Cleanser

XY MADE €25 Shop nu