De denkwijze van een man is anders dan die van een vrouw

Zowel mannen als vrouwen hebben hun eigen kwaliteiten én hun eigen factoren die soms nogal lastig kunnen zijn. De verschillen tussenbeide zorgt ervoor dat mannen vrouwen niet altijd begrijpen. Wat bedoelt ze nou écht? Wat moet je nou doen als ze “laat maar” zegt? Wat motiveert haar om een bepaalde keuze te maken?

 

Andersom zal het ook vast voorkomen dat onze bedoelingen soms verkeerd worden geïnterpreteerd door de vrouwen om ons heen. Van deze vier punten vinden we daarom dat alle vrouwen ze te weten moeten komen.

1. Onze eerlijkheid is goed bedoeld

”Hoe zie ik er uit in deze jurk?” en ”vind jij ook dat ik wat ben aangekomen?” zijn voorbeelden van vragen die lastig te beantwoorden zijn. Het zijn namelijk gewetensvragen waar een leugentje om eigen bestwil namelijk vaak makkelijker is. Belangrijk voor vrouwen om te weten is dat onze eerlijkheid altijd vanuit een goed hart komt. We willen niet tegen je liegen, maar juist eerlijk tegen je zijn. Daar heb je zelf toch ook het meeste aan?

2. We willen je problemen niet alleen aanhoren maar ook oplossen

Moeite met haar baas, gedoe met vriendinnen of misschien start haar auto niet meer? Problemen in het leven van vrouwen willen mannen meestal niet gewoonweg aanhoren. In plaats daarvan steken we graag onze handen uit de mouwen en denken we in oplossingen. Vrouwen moeten weten dat ze daar onderaan de streep het meeste aan hebben.

wat moeten vrouwen weten over mannen

3. Wij kunnen romantiek ook belangrijk vinden

Het is onzin om te denken dat mannen nooit van een cadeautje of een romantische date houden. Vrouwen moeten weten dat mannen doorgaans net zo kunnen genieten van een restaurantbezoek of een impulsieve, romantische actie. Wij vinden de kleine gebaren ook belangrijk. De frequentie verschilt wellicht en we hoeven niet zo nodig bloemen of sieraden, maar de essentie blijft hetzelfde: ook mannen kunnen romantiek waarderen.

4. Onze vrijheid is en blijft belangrijk

Vrouwen moeten weten dat te afhankelijk gedrag een afknapper is. Willen wij een voetbalwedstrijd kijken met onze vrienden of even op pad voor een hobby? Dan hopen we dat ze ons daarin gewoon vrij laat. Niet het constante appen of het verplicht mee willen: juist onze vrijheid zorgt ervoor dat we haar weer meer gaan missen en het extra fijn is als we weer terug zijn.

Ben je met een vrouw aan het daten, maar lijkt er een einde aan te komen? Neemt ze steeds meer afstand en maakt ze er een einde aan omdat je ‘te aardig’ bent? Lees ook: wat bedoelt een vrouw met ‘je bent te lief voor me’?