Een uniek horloge voor Cristiano Ronaldo

Het horloge in kwestie van Cristiano Ronaldo is de Rolex Cosmograph Daytona ‘Arabic’ 116576TBR in platina en met een rand die is bezet met baguette geslepen diamanten. Dit horloge is exclusief te koop bij geselecteerde Rolex winkels in het Midden-Oosten en behoort tot de zeldzaamste platina Daytona-modellen ooit gemaakt. Wat dit horloge helemaal uniek maakt, is dat de wijzerplaat geen Arabisch-Indische cijfers bevat, zoals het merendeel van alle horloges. Dit horloge heeft Arabische cijfers op de wijzerplaat.

 

De ‘Arabic’ variant van Rolex Daytona

We kennen Rolex natuurlijk als een pionier op het gebied van luxe horloges en heeft door de jaren heen vele iconische modellen geproduceerd. De Cosmograph Daytona is zonder twijfel een van hun meest gewilde en herkenbare ontwerpen. Het horloge werd oorspronkelijk geïntroduceerd in 1963 als een instrument voor professionele racers, maar heeft sindsdien ook populariteit verworven onder verzamelaars en liefhebbers van luxe uurwerken.

De ‘Arabic’ variant van de Cosmograph Daytona is speciaal ontworpen naar de smaak en voorkeur van klanten uit het Midden-Oosten. Het gebruik van Arabische cijfers op de wijzerplaat voegt een uniek element toe aan deze toch wel innoverende uitbreiding van het assortiment. Bij het horloge dat Ronaldo droeg is de bezel van het horloge voorzien van met baguette geslepen diamanten, waardoor het een nog luxere uitstraling krijgt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Waarom is dit Rolex-horloge zo prijzig?

De prijs van de Rolex Cosmograph Daytona ‘Arabic’ varieert enorm. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de vraag van de markt en de conditie van het horloge. Vanwege zijn exclusiviteit en zeldzaamheid kan deze specifieke variant van Ronaldo meer dan een half miljoen waard zijn. Dat is wel wat meer dan we normaal gesproken neer moeten tellen voor de andere modellen uit de Daytona collectie.

Liefhebbers die geïnteresseerd zijn in dit specifieke horloge, moeten er wel wat voor over hebben. Zoals gezegd is het horloge alleen beschikbaar bij geselecteerde winkels van Rolex in het Midden-Oosten. Kan je er wel gelijk een mooi tripje van maken als je toch in het Midden-Oosten bent.