1. Samen naar wijnproeverij

Houden jullie allebei van een lekker drankje? Dan is een wijnproeverij perfect voor jullie weggelegd. Vaak krijg je bij een wijnproeverij ook een rondleiding door de kelders. Er wordt jullie van alles uitgelegd over soorten wijnen en jullie zijn samen lekker aan het proeven. Achteraf is het leuk om een flesje te kopen en thuis samen verder op te drinken. Een heerlijke en romantische date buiten de deur.

2. Samen koken met vragenkaartjes

Samen boodschappen doen, koken en tijdens het eten of het dessert een aantal vragenkaartjes uit de kast halen; diepgaander kan het niet worden. Samen koken is populair om te doen met je date. Uit een onderzoek onder 500 singles blijkt dat 80% dit een leuke manier vindt om elkaar beter te leren kennen. Tijdens het eten kan je elkaar nog beter leren kennen door de vragenkaartjes. Op de kaartjes kan je zelf vragen zetten of een kant en klare pot met kaartjes erin kopen. Zo leer je elkaar nóg beter kennen.

romantische date

3. Dagje de toerist uithangen

Samen een dagje naar een andere stad en ’s avonds in een hotel slapen is ook zeker een romantische date. Overdag zijn jullie bezig met de toerist uithangen, te shoppen en misschien wel ergens samen lunchen. ’s Avonds kunnen jullie dan romantisch genieten van een heerlijk hotel of Airbnb. Tip van de redactie: kies er eentje uit met een mooi bad.

4. Een ballonvaart

Zijn jullie geen ochtendmensen, dan is dit niet helemaal geschikt voor een romantische date. Heb je wel iets over voor een romantische date, dan is een ballonvaart perfect. Zie de zon opkomen aan de horizon, terwijl de wereld onder jullie wakker wordt.

5. Samen cocktails maken

Het is een leuke activiteit voor twee. Zorg van te voren dat je alle benodigdheden in huis hebt, zoals een shaker, vergiet, en ijs. Daarnaast moet je zorgen dat je de belangrijke ingrediënten voor een cocktail hebt. Verras je partner met je bartender skills en geniet samen van de lekkerste drankjes.

6. Samen naar de sterren kijken

Samen naar een afgelegen weiland of open plek. Naast elkaar liggen en naar de sterren kijken. Dit is een date waarop je echt alleen met z’n tweetjes bent, in alle rust. Neem nog een picknick mand mee, een flesje wijn, zet een muziekje op en jullie avond samen is af.

Afgesproken om de eerste date thuis te hebben? Lees hier of het een goed idee om de eerste date thuis te hebben.