Wat bedoelt een vrouw met “laat maar”?

Als een vrouw ‘laat maar’ zegt, kan er veel aan de hand zijn. Een vrouw gebruikt het bij een ruzie, discussie, als ze ongelijk heeft of als jullie een normaal gesprek hebben. Vaak zeggen vrouwen het als een soort stopwoordje. Misschien is ze teleurgesteld of boos. Als jullie ruzie hebben en ze zegt het, dan is het veelal een signaal dat ze op dat moment niet weet wat ze moet zeggen en er later op terug wil komen. De kwestie wordt dan op een later tijdstip weer opgepakt en wordt nog eens flink uitgediept.

 

Soms kan een vrouw ook laat maar zeggen als ze geïrriteerd is. Jullie hebben een gesprek en ze moet meerdere malen herhalen wat ze vertelt. Jij luisterde niet of je hoorde het niet. Een vrouw kan dan geïrriteerd raken en denken “laat maar, ik vertel wel niets meer.” Dit valt enigszins te begrijpen wanneer jij echt niet aan het luisteren bent naar haar.

Wat moet je doen als ze het zegt?

Als ze “laat maar” gebruikt, zit ze duidelijk nog ergens mee. Je moet weten wanneer je haar moet laten en wanneer je het zéker niet moet laten. Het is soms goed om de situatie even te laten rusten, maar je moet zeker niet vergeten waarover het ging. Kom er op terug als jullie beiden kalm zijn. Probeer er dan over te praten en als jij niet weet wanneer je erover moet beginnen, doet zij dat vanzelf.

wat bedoelt een vrouw met laat maar

Maar wanneer moet je het dan niet laten? Soms zegt een vrouw “laat maar” om je aandacht te trekken. Ze wil dat je luistert. Als jullie gelijk een goed gesprek voeren en zeggen wat ieder vindt, komt het al snel goed. Ook kan het geval zijn dat ze geen zin heeft in een verdere discussie. Dan moet je het gewoon laten en niet je gelijk proberen te halen.

Laten we eerlijk zijn: soms kunnen we wel wat advies gebruiken als het gaat om het begrijpen van een ander. Ben jij een keer gedumpt en snap je niet waarom? Lees dan wat een vrouw bedoelt met ‘je bent te lief voor me’.