Wat vinden de meeste mannen aantrekkelijk aan vrouwen?

In feite is de aantrekkelijkheid van een vrouw onder te verdelen in twee groepen. Aan de ene kant is er het puur fysieke aspect en aan de andere kant de houding, zeg maar de manier van presenteren. Voor beide groepen zijn er een paar vaste eigenschappen die ervoor zorgen dat we ons aangetrokken voelen tot een bepaald type vrouw.

 

Fysieke aantrekkelijkheid

Allereerst een wil man een vrouw kunnen aanbidden. Kortom, een vrouw moet over een bepaalde mate van schoonheid beschikken, wil een man zich tot haar aangetrokken voelen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar amper 50 jaar geleden was dat heel anders. Zaken als betrouwbaarheid, emotionele volwassenheid en een charmante persoonlijkheid werden destijds als essentiële eigenschappen gezien. Vandaag de dag is dat nog steeds belangrijk – begrijp ons niet verkeerd – maar bij een grote groep staat de fysieke aantrekkelijkheid in eerste instantie op nummer 1. Hoe jammer het ook is.

Mooi haar

Als er een fysieke eigenschap belangrijk is voor de man dan is het wel de haardos van de vrouw. Hoe langer het haar, hoe mooier we haar vinden. De kleur van iemands haar maakt al snel het verschil. Sterker nog, een goed of slecht kapsel kan bepalend zijn hoe we een vrouw in eerste instantie beoordelen. Het gaat daarbij niet zo eer om de lengte van het haar, maar het volume.

Een ontwapenende glimlach

Het is een van de beste manieren voor een vrouw om aandacht op te eisen: haar glimlach. Wij mannen zijn dol op een lief gezicht en vrouwen weten dat. Een authentieke glimlach kan bijzonder ontwapenend werken en zorgt ervoor dat wij mannen zo’n vrouw meer waarderen dan een vrouw die amper lacht. De glimlach van een vrouw is daarom voor veel mannen een teken om haar wel of niet te benaderen. Met andere woorden, een vrouw met een pokerface vinden we al snel minder interessant dan een vrouw met een verleidelijke lach. Een glimlachen toont vriendelijkheid en geeft het gevoel dat ze benaderbaar is, een andere kwaliteit die mannen bij vrouwen bewonderen. Het laat daarnaast zien dat een vrouw beschikt over karakter en toont kracht. En ja, daar zijn we gek op.

wat vinden mannen aantrekkelijk aan een vrouw

Gevoel voor humor

Humor is onmisbaar in elk contact en bij het versieren van een vrouw is dat zeker een pluspunt. Daarbij gaat het er niet om dat je haar kan laten lachen, ook andersom is dat het geval. Mannen mogen misschien over een groter humoristisch talent beschikken dan vrouwen, het is zeker niet zo dat vrouwen humorloos zijn. Een vrouw die jou kan laten lachen heeft al snel een streepje voor, al was het alleen maar vanwege het verrassingseffect. Voor vrouwen is het gevoel voor humor juist een krachtig wapen: in tegenstelling tot de fysieke aantrekkelijkheid, is humor juist een eigenschap die nooit verandert. Dit is dan ook de reden dat fysieke aantrekkelijkheid alleen niet genoeg is. Je wil immers ook met haar kunnen communiceren en humor is nog altijd de beste manier om het ijs te breken.

Verzorgend karakter

Goed, het klinkt wellicht ouderwets, maar veel mannen vinden het fijn als een vrouw een beetje zorgzaam is. Een dame met een sterk verzorgend karakter heeft daarom de voorkeur.

Moederinstinct

In het verlengde van het verzorgende aspect van haar karakter ligt het moedergevoel. De meeste vrouwen hebben een aangeboren moederinstinct: een groot deel van de vrouwen voelt zich van nature aangetrokken tot het spelen met kinderen, voor hen te zorgen en zelf kinderen te krijgen. Veel mannen voelen zich aangetrokken tot dat moederlijke gedrag omdat ze over hierdoor de indruk krijgen dat de vrouw in kwestie een geweldige moeder kan zijn. De oude stelling dat mannen het liefst een vrouw treffen die in veel opzichten op hun eigen moeder lijkt, is daarmee dus bevestigd.

Volwassen uiterlijk

Merk je zelf dat jij je aangetrokken voelt tot de wat oudere vrouw? Zo vreemd is dat niet. We willen graag een volwassen vrouw die weet wat ze wil en ook de nodige ervaring heeft opgedaan. Dat blijk ook uit een onderzoek. Mannen van moeders waarbij het leeftijdsverschil 30 jaar of meer is, hebben de neiging om een iets oudere vrouw de voorkeur te geven als het om het daten gaat. Leeftijd gerelateerde veranderingen in de persoonlijkheid van een vrouw maken haar voor veel mannen namelijk woest aantrekkelijk.