Lief zijn is niet verkeerd, maar ‘te’ lief daarentegen wel. Kan je dan echt te lief zijn? Het woordje ‘te’ is eigenlijk nooit goed. Toch bedoelt een vrouw vaak iets anders als ze zegt dat je te lief bent. Wat vrouwen soms zeggen en daadwerkelijk bedoelen, is en blijft ingewikkeld. Ze denken nou eenmaal anders en verwachten van jou dat je gelijk snapt wat ze bedoelen. Meer dan logisch dat je dit niet gelijk snapt. Wij helpen je een handje.

 

Wat ze echt bedoelt met “je bent te lief voor me”

Deze situatie, waarin vrouwen beweren dat je te lief bent, komt eigenlijk alleen in het begin of midden van het daten voor. Je zou denken dat ‘je bent te lief voor me’ helemaal geen achterliggende gedachte heeft. Het is toch een vrij duidelijke zin? Dat klopt, maar er schuilt wel degelijk een addertje onder het gras. Vaak bedoelt een vrouw dat je te vrouwelijk voor haar bent als ze je te lief vindt. Lief zijn en aardig zijn wordt vaak gelinkt aan het vrouwelijke geslacht. Niet dat mannen dit niet kunnen zijn, integendeel. Iedereen heeft namelijk wel een vrouwelijk deel in zich. Maar ‘te lief’ is niet mannelijk.

je bent te lief voor me

Vrouwen zoeken in de meeste gevallen een man die ze kunnen vertrouwen, die ze bescherming biedt en bij wie ze zich veilig voelen. De eigenschap ‘te lief zijn’ past niet in het rijtje thuis. Wat ze dus eigenlijk wil zeggen is dat ze je niet mannelijk genoeg vindt. Is hier dan ook iets tegen te doen? Jazeker, maar let er op dat je jezelf niet te erg laat veranderen door een vrouw. Dat zou zonde zijn.

Hoe zorg ik er voor dat ik niet meer ‘te lief’ ben?

Dit is in elke situatie anders. Een vrouw kan je te lief vinden op verschillende gebieden. Stap één is vragen op welk gebied, of misschien wel gebieden, jij te lief bent. Vanuit daar kan je kijken hoe je het kan aanpakken. Hieronder de verschillende gebieden en wat tips op een rijtje.

1. Maak vrouwen niet de #1 prioriteit van je leven

Een fout die veel mannen maken is dat ze alles over hebben voor de vrouw. Ze verschuiven afspraakjes of vergeten om te gaan met hun vrienden. Het is belangrijk om je eigen doelen en wensen altijd boven die van de vrouw te zetten. Dit betekent echter niet dat jij boven haar staat in de relatie.

2. Denk aan je lichaamstaal

Een vrouw ziet vaak al aan de lichaamstaal van een man of hij te lief is of niet. Vaak is de lichaamstaal van mannen anders wanneer zij tegen een vriend praten, dan wanneer zij tegen een vrouw praten. Logisch, dat klopt, maar probeer dit verschil zo gering mogelijk te houden.

De bronafbeelding bekijken

3. Durf haar aan te raken

Vrouwen concluderen snel, vaak te snel, dat jij het als een vriendschappelijke klik ziet als je haar niet aanraakt. Zonde, want jij weet dondersgoed dat dit niet het geval is. Probeer in dit geval meer met haar te flirten en daar komen aanrakingen aan te pas. Vrouwen houden nou eenmaal van bevestiging en kunnen dit niet vaak genoeg krijgen. Een hand op haar been, een veeg over de wang of een knuffel op z’n tijd moet al genoeg bevestiging bieden.

Wil jij de ultieme casanova worden? Lees dan hoe je goed in flirten wordt.

4. Probeer haar niet te pleasen

Proberen is een understatement. Je mag never nooit een vrouw pleasen, vooral niet wanneer het ten koste gaat van jezelf. Als dit te vaak gebeurt, lopen vrouwen zo over je heen. Dat is vaak wat vrouwen zien als ‘te lief zijn’. Tuurlijk kan je een keer voor haar kiezen in plaats van je vrienden, maar probeer hier een balans in te vinden.

5. Houd het luchtig

Neem niet alles te serieus en maak af en toe wat sarcastische opmerkingen. Zo laat je merken dat je niet op je mondje gevallen bent en open staat voor grappen vanaf haar kant. Dit creëert de gewenste spanning tussen jullie twee en dat is precies waar een vrouw naar op zoek is.

Het is een feit dat veel vrouwen vaak op de slechte jongens vallen. Benieuwd waarom? Lees dan waarom vrouwen vaak op bad boys vallen.