Het begin van Reed Hastings zijn carrière

Voordat Reed Hastings samen met zijn zakenpartner Marc Randolph besloot om Netflix op te richten, had hij al het ICT-bedrijf, Pure Software opgericht. Hij programmeerde voor dit bedrijf een programma dat computer geheugenproblemen kon opsporen. Toen het bedrijf werd overgenomen door Rational Software, werd Mark Hastings miljonair. Maar toen de bedrijfscultuur hem steeds meer tegen ging staan, besloot hij het bedrijf te verlaten.

 

Netflix als Postorderbedrijf

In 1997 besloot Reed Hastings om met zijn zakenpartner Marc Randolph het bedrijf op te richten. Dit had toen nog een hele andere vorm, dan het Netflix van vandaag. Hij wilde concurreren met Blockbuster. Dit was een bekende videotheekketen in Amerika. Netflix begon als een postorderbedrijf waar Dvd’s gehuurd konden worden. Pas tien jaar later in 2007 werd er voor het eerst content online aangeboden. In het begin van de overstap op internet had de streamingdienst nog de mogelijkheid om relatief makkelijk filmrechten te kopen, omdat toen niemand door had hoe waardevol die content zou kunnen worden.

Netflix Original

Uiteindelijk kregen studio’s toch door dat content waardevoller was dan ze dachten. Daarom gingen ze er steeds meer voor vragen of wilden ze het niet langer verkopen om zelf een streamingdienst op te kunnen richten. De streamingdienst heeft toen zijn bedrijfsmodel moeten veranderen en sloot een deal voor de productie van de eerste Netflix Original House of cards. Op deze manier liet Netflix zien dat de streamingdienst er niet alleen was voor oude films en series, maar ook hoogwaardige nieuwe producties. Hierdoor is het aantal abonnementen nog sneller gegroeid.

Het vermogen van Reed Hastings

Tegenwoordig heeft de streamingdienst een behoorlijke lijst aan Netflix Originals zoals: Stranger Things, Ozark, The Punisher en La Casa De Papel. De streamingdienst heeft nu 193 miljoen abonnees in meer dan 190 landen. Reed Hastings heeft het dan ook behoorlijk breed. Hij heeft namelijk een geschat vermogen van 4,8 miljard euro.

Wat Netflix ook een succes maakt, is het feit dat er regelmatig nieuwe content op het platform verschijnt. Nu komen ze met de nieuwe spannende series zoals Hit & Run en Sons of Sam: A Descend into darkness.