Spannende Hit & Run komt naar Netflix

In Hit & Run draait alles om – precies – een ‘hit & run’, waarbij een moord wordt gepleegd en de dader er meteen weer vandoor gaat. Het overkomt de vrouw van hoofdpersoon Segev Azulai. Hij is getrouwd met de knappe en zorgzame Danielle, een Amerikaanse danseres. Terwijl zij op een dag over straat loopt in Tel Aviv, wordt ze aangereden. Het wordt al gauw duidelijk dat het hier niet om een ongeluk gaat en de dader rijdt meteen weer door. Segev gaat op onderzoek uit en komt er al gauw achter dat zijn vrouw veel meer geheimen had dan hij ooit kon vermoeden.

Tijdens zijn onderzoek schakelt Segev de hulp in van zijn ex-vriendin Naomi. Zij is een journaliste uit New York en gebruikt haar skills wanneer Danielles moordenaars naar Amerika vluchten. Verder krijgt Segev hulp van de detective Tali en van Ron Harel. Ron zat vroeger samen met Segev in het leger, maar woont nu ook in New York. Segev zal alle hulp nodig hebben in Hit & Run, want het wordt al gauw duidelijk dat hij hier met sluwe moordenaars te maken heeft. Bovendien is het maar de vraag of ze wel Danielle moesten hebben. Hebben ze het eigenlijk niet op hem gemunt, met zijn heftige oorlogsverleden? Langzamerhand wordt alles duidelijk.

 

Van de makers van The Killing en Fauda

De thriller is geproduceerd door de makers van de succesvolle series The Killing (een Deense politieserie) en Fauda (een Israelische actieserie). Dat zorgt ervoor dat het met de spanning en actie in Hit & Run wel goed zit. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer we de afleveringen van de serie op Netflix kunnen verwachten. Er wordt door Netflix namelijk gesproken over ‘binnenkort’. Dat kan betekenen dat we de show volgende week kunnen zien, maar de kans is groter dat we het nog een paar maanden moeten uitzitten. Voor nu moeten we het doen met de trailer en met de IMDb-pagina.