Een gigantische boete voor Peter Gillis

Oei, zal Peter Gillis binnenkort een halve miljoen lichter worden? Er staat nog een dwangsom van 500.000 euro open op het adres van Huize Gillis, die de beste man niet lijkt te willen betalen. In een interview met Panorama maakte hij het statement: “Die boete van een half miljoen betaal ik echt niet.”

Peter kreeg midden maart de forse acceptgiro in de bus van de gemeente Asten van een half miljoen. En vraag je jezelf nu af hoe de multimiljonair, bekend van het programma Familie Gillis: Massa is Kassa, deze bedragen in hemelsnaam zo hoog heeft kunnen laten oplopen? De boete van een half miljoen bestaat onder andere uit tien boetes van elk 50.000 euro, wegens het huizen van illegale 300 arbeidsmigranten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Peter Gillis liet het hier niet bij en staat volledig achter zijn besluit. “Ten eerste heb ik de acceptgiro nog niet ontvangen. Ten tweede: als ik ’m wel binnen heb, betaal ik ’m nog steeds niet. Er loopt namelijk nog een bodemprocedure.” De 59-jarige ondernemer en investeerder die onlangs zijn auto te koop zette voor een gigantisch bedrag, is ervan overtuigd dat de gemeente een spelletje met hem speelt. Dus zich druk maken? Nee, dat komt niet voor in het woordenboek van Peter. “Als ik eenmaal mijn gelijk heb gehaald, stuur ik de gemeente Asten een dikke schadeclaim voor al het omzetverlies en de geleden reputatieschade. Dat kan ik ze alvast verzekeren.”

Een plek voor Gillis in de QUOTE 500 of de 501?

Ondanks dit potentiële financiële leed vindt hij dat Peter Gillis dat hij zonder twijfel thuishoort in de Quote 500, in plaats van zijn Quote 501. Boete of niet, zijn naam hoort hiertussen. “Ik vind echt dat ik daar in thuishoor, maar die half miljoen meer of minder zal het verschil niet maken.”, aldus Gillis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Vraag jij jezelf nu af wat een van Nederlands grootste vakantiepark-eigenaren verdiend? Lees dan ook over het vermogen van investeerder en ondernemer Peter Gillis.