Dune

Recent verscheen de trailer van Dune en waren onze verwachtingen meteen hooggespannen. Een sterrencast met onder andere Timothée Chalamet, Oscar Isaac en Josh Broslin speelt in de science-fictionfilm. In Dune volgen we de planeet Arakkis, ook wel ”Duin” genoemd, waar een zeldzame stof groeit. Deze stof, melange genoemd, zorgt ervoor dat mensen langer in leven blijven en zich beter door de ruimte kunnen bewegen. De verwachtingen voor Dune waren hooggespannen en de eerste trailer was veelbelovend. Net als de andere uitgestelde bioscoopfilms moeten we echter nog geduld hebben. De film is van een release op 18 december 2020, naar een release op 1 oktober 2021 gegaan.

 

The Batman

Dat The Dark Knight in onze persoonlijke top 10 van Netflix films stond, was niet zomaar. Batman is misschien wel onze favoriete superheld en neemt het altijd op tegen de meest excentrieke vijanden. De oorspronkelijke films én de vertolking van Ben Affleck deden het ijzersterk, maar inmiddels maakt Robert Pattinson (bekend van onder andere Tenet en All The Money in the World) zijn opvolging. De trailer is al prijsgegeven, maar op de gehele film zullen we nog moeten wachten. De film stond gepland voor een release op 25 juni 2021. Dat was al een flinke tijd wachten, maar nu zullen we tot 1 oktober 2021 geduld moeten hebben.

 

A Quiet Place II

Het eerste deel van A Quiet Place zorgde voor een adembenemende en doodstille kijkervaring. Letterlijk, want de horrorfilm gaat over een familie die probeert te leven zonder geluid te maken. Zo horen ze de blinde monsters met een extreem goed gehoor te ontwijken. Het tweede deel zou zijn uitgekomen in september, maar is nu verplaatst naar 23 april 2021. Het wachten zal wel worden beloond, want onder andere Cilian Murphy zal in het vervolg te zien zijn.

 

No Time To Die

Onder de uitgestelde bioscoopfilms is No Time To Die toch dé film waar we het meeste naar uitkeken. Daniel Craig speelt zijn laatste rol als Bond in een film waarbij hij wederom te maken krijgt met geduchte tegenstanders: geesten uit zijn verleden, maar ook nieuwe vijanden. Het is niet de eerste keer dat No Time To Die uitgesteld werd. Laten we hopen dat 2 april 2021, de datum die nu voor de 007-film staat genoteerd, ook echt de datum wordt dat we hem kunnen zien.

 

F9

F9 is alweer het negende deel in de Fast & Furious franchise. De film zou oorspronkelijk op 22 mei van 2020 uitkomen. Dat werd 2 april 2021, maar laat nou net No Time To Die een nieuwe releasedatum in april van volgend jaar hebben gekregen. Om concurrentie te voorkomen is F9 hierdoor wéér verplaatst. Autoliefhebbers kunnen dus vanaf 27 mei 2021 genieten van de film.